- Berichten
- 6.243
Vandaag zou een vriend effe een bakkie komen doen en op de vraag of een kippie van’t Eitje welkom was. Dat was tie
Eerst effe een kippie gehaald
Bedacht om de borst te injecteren met de rub.
Rub in een vijzel nog kleiner gemaakt en olijfolie erbij gedaan
Effe laten intrekken en via een zeef in een ander bakje gedaan zodat het de spuit in kon.
Kippetje in de rub gezet, geïnjecteerd en nog effe in de koelkast gezet. Omdat ik toch in de koelkast moest zijn maar een blikkie radler 0.0 eruit gehaald en voor de helft geleegd. Was een radler geworden omdat ik misschien nog effe de motor op gemoeten zou hebben. Was niet nodig bleek achteraf
maar zo kon het bier warmer worden.
Eitje opgestookt tot 170 graden. Blokkie appel chunk erop, plate setter geplaatst, lekbak erop (hier warm water ingedaan) en het gietijzeren rooster (ondersteboven) geplaatst en het kippie erop.
Warmer bier en warm water gedaan om de temperatuur niet nadelig zou beïnvloeden. Gokje
Na een uurtje nog effe extra zuurstof toegelaten voor een paar minuten en klaar
Het warmere bier en warm water kan psychisch zijn maar het kippie smaakte goed en was verre van droog
Eerst effe een kippie gehaald
Bedacht om de borst te injecteren met de rub.
Rub in een vijzel nog kleiner gemaakt en olijfolie erbij gedaan
Effe laten intrekken en via een zeef in een ander bakje gedaan zodat het de spuit in kon.
Kippetje in de rub gezet, geïnjecteerd en nog effe in de koelkast gezet. Omdat ik toch in de koelkast moest zijn maar een blikkie radler 0.0 eruit gehaald en voor de helft geleegd. Was een radler geworden omdat ik misschien nog effe de motor op gemoeten zou hebben. Was niet nodig bleek achteraf

Eitje opgestookt tot 170 graden. Blokkie appel chunk erop, plate setter geplaatst, lekbak erop (hier warm water ingedaan) en het gietijzeren rooster (ondersteboven) geplaatst en het kippie erop.
Warmer bier en warm water gedaan om de temperatuur niet nadelig zou beïnvloeden. Gokje

Na een uurtje nog effe extra zuurstof toegelaten voor een paar minuten en klaar
Het warmere bier en warm water kan psychisch zijn maar het kippie smaakte goed en was verre van droog
Laatst bewerkt: