Thmsgulden
Sprokkelaar
- Berichten
- 34
Hey iedereen,
Aanstaande zaterdag mag ik gaan koken voor 12 gasten en.. met heerlijk weer op komst, wordt dat uiteraard volledig gemaakt op de barbecue's. Ik wil mijzelf uitdagen en mijn gasten verbazen met een 3 gangen menu van de barbecue, echter loop ik een beetje vast op de samenstelling van het menu. Dit zijn mijn dilemma?s.
Ik wil een volledige gang maken, dus inclusief side-dishes/opmaak van de borden. Eigenlijk wil ik daarnaast weinig op de avond zelf achter de barbecue staan en het meeste voorbereiden zodat ik ook wat meepik van de gezelligheid, de mise en place moet dus goed op orde zijn. Ik heb onder andere aan de volgende gerechten gedacht.
Voorgerecht
proeverij van tonijn, zalm met gerookte yoghurtdressing of pork belly burned ends. De tonijn en zalm zijn relatief dure gerechten. Daarnaast zijn er 2 zwangere dames dus hier zou ik een alternatief voor moeten bedenken. De pork belly burned ends zijn echte gangmakers en doen het altijd goed, alleen weet ik niet goed hoe dit goed te presenteren, naar mijn idee meer een gerecht om 'uit het vuistje' te eten.
Hoofdgerecht
Gegrilde zoete aardappels met lamsrack of lamsfilet met een aardappelmousse en gegrilde groenten. Zelfde probleem met de zwangeren.. Rund lijkt mij dan geen alternatief. Varken?
Nagerecht
Eigenlijk het enige gerecht wat enigszins vaststaat; gegrilde ananas met ijs en karamelsaus. Simpel, snel en altijd goed.
Eigenlijk aan jullie de vraag of jullie aanvulling, tips of suggesties hebben voor een mooie menu van de barbecue. Verschillende boeken (oa de collectie van Jord) maar ik kom er niet uit joh..
Bedankt alvast, de groeten!
Thomas
Aanstaande zaterdag mag ik gaan koken voor 12 gasten en.. met heerlijk weer op komst, wordt dat uiteraard volledig gemaakt op de barbecue's. Ik wil mijzelf uitdagen en mijn gasten verbazen met een 3 gangen menu van de barbecue, echter loop ik een beetje vast op de samenstelling van het menu. Dit zijn mijn dilemma?s.
Ik wil een volledige gang maken, dus inclusief side-dishes/opmaak van de borden. Eigenlijk wil ik daarnaast weinig op de avond zelf achter de barbecue staan en het meeste voorbereiden zodat ik ook wat meepik van de gezelligheid, de mise en place moet dus goed op orde zijn. Ik heb onder andere aan de volgende gerechten gedacht.
Voorgerecht
proeverij van tonijn, zalm met gerookte yoghurtdressing of pork belly burned ends. De tonijn en zalm zijn relatief dure gerechten. Daarnaast zijn er 2 zwangere dames dus hier zou ik een alternatief voor moeten bedenken. De pork belly burned ends zijn echte gangmakers en doen het altijd goed, alleen weet ik niet goed hoe dit goed te presenteren, naar mijn idee meer een gerecht om 'uit het vuistje' te eten.
Hoofdgerecht
Gegrilde zoete aardappels met lamsrack of lamsfilet met een aardappelmousse en gegrilde groenten. Zelfde probleem met de zwangeren.. Rund lijkt mij dan geen alternatief. Varken?
Nagerecht
Eigenlijk het enige gerecht wat enigszins vaststaat; gegrilde ananas met ijs en karamelsaus. Simpel, snel en altijd goed.
Eigenlijk aan jullie de vraag of jullie aanvulling, tips of suggesties hebben voor een mooie menu van de barbecue. Verschillende boeken (oa de collectie van Jord) maar ik kom er niet uit joh..
Bedankt alvast, de groeten!
Thomas