- Berichten
- 33
Ik liet me vorige week een potje rub aansmeren in de Action.
"Big Jeff Chicken Rub". Toen was het zaadje geplant, BCC dit weekend!
En zo geschiedde. Kippie bij de boer gehaald, blikje IPA van de Jumbo, rub erop en ertussen.
Aardappel in de nek om het vocht binnen te houden. Op 175° in de kamado.
Gerookt met kersenhout, omdat ik die geur onweerstaanbaar lekker vind.
Omdat het hoosde de bbq in de deuropening van de schuur gezet, werkt prima.
Maar... Bij het eten ging het mis...
Z O U T as fuck! Niet te eten gewoon!
Eenmaal even op het potje gekeken wat ik er nu eigenlijk op had gesmeerd kwam de uitleg...
66,7% zeezout! Mijn nieren zijn nu nog aan het sidderen!
Na het vel te hebben verwijderd was de kip uiteindelijk toch nog goed te eten. En heerlijk sappig, dat wel.
Jammer, want een knapperig vel is toch ook onderdeel van de beleving van een kippetje eten.
Hieronder nog wat foto's voor het nageslacht.
"Big Jeff Chicken Rub". Toen was het zaadje geplant, BCC dit weekend!
En zo geschiedde. Kippie bij de boer gehaald, blikje IPA van de Jumbo, rub erop en ertussen.
Aardappel in de nek om het vocht binnen te houden. Op 175° in de kamado.
Gerookt met kersenhout, omdat ik die geur onweerstaanbaar lekker vind.
Omdat het hoosde de bbq in de deuropening van de schuur gezet, werkt prima.
Maar... Bij het eten ging het mis...
Z O U T as fuck! Niet te eten gewoon!
Eenmaal even op het potje gekeken wat ik er nu eigenlijk op had gesmeerd kwam de uitleg...
66,7% zeezout! Mijn nieren zijn nu nog aan het sidderen!
Na het vel te hebben verwijderd was de kip uiteindelijk toch nog goed te eten. En heerlijk sappig, dat wel.
Jammer, want een knapperig vel is toch ook onderdeel van de beleving van een kippetje eten.
Hieronder nog wat foto's voor het nageslacht.