- Berichten
- 60
Vorige weekend was het lekker een paar dagen raak met grillen en mooi voedsel maken, helaas geen tijd om het meteen te plaatsen. De kip tandoori plaats ik later nog, promise.
Omdat ik een paar zoutstenen had liggen werd ik getriggert door de foto opdracht en begon mijn brein te draaien wat daarmee te doen, twee steaks, twee baarzen wellicht? Echter was er reeds een fraaie zeevruchten plank bereidt door Sander72. Op een of andere manier kwamen mijn gedachten bij een gerecht van mijn vrouw: Scallops with Black Pudding. Dat leek me wel wat op de Q, het zout heeft dan ook veel effect, maar omdat je het kort gaart begon ik me zorgen te maken over de timing van het draaien en mijn gebrek aan ervaring met koken op een zoutplank om te beginnen. Dat kan vast anders meende ik, tenslotte heb ik twee stenen!
Afijn, hier de stappen en het resultaat. Yumm Yumm!
Eerst de stenen langzaam laten opwarmen, gelijk met de kamado. Wat zijn ze nog lekker maagdelijk schoon..
Mijn vrouw maakt haar passende pea-mint sauce, dat gaat zo prachtig samen..
Dan het snijwerk. Helaas kon ik geen goede bloedworst vinden die ik zelf op dikte kon snijden, dat was namelijk nodig voor mijn plan, dus werd het een mooie vette Branbantse metworst.
Omdat de courgettes iets langer moeten gaan die eerst even apart, om en om, op de zoutsteen.
Het idee is namelijk om de prote?ne te sandwichen tussen de gloeiend hete zoutstenen voor een mooie garing in one go!
Eerst plaatsen..
Steen erop..
Courgettes kunnen nog even mee on-top, toch een leuk plaatje..
Done!
Snel opmaken..
En aan tafel!
Errug lekker. Die doen we nog een keer
Omdat ik een paar zoutstenen had liggen werd ik getriggert door de foto opdracht en begon mijn brein te draaien wat daarmee te doen, twee steaks, twee baarzen wellicht? Echter was er reeds een fraaie zeevruchten plank bereidt door Sander72. Op een of andere manier kwamen mijn gedachten bij een gerecht van mijn vrouw: Scallops with Black Pudding. Dat leek me wel wat op de Q, het zout heeft dan ook veel effect, maar omdat je het kort gaart begon ik me zorgen te maken over de timing van het draaien en mijn gebrek aan ervaring met koken op een zoutplank om te beginnen. Dat kan vast anders meende ik, tenslotte heb ik twee stenen!
Afijn, hier de stappen en het resultaat. Yumm Yumm!
Eerst de stenen langzaam laten opwarmen, gelijk met de kamado. Wat zijn ze nog lekker maagdelijk schoon..
Mijn vrouw maakt haar passende pea-mint sauce, dat gaat zo prachtig samen..
Dan het snijwerk. Helaas kon ik geen goede bloedworst vinden die ik zelf op dikte kon snijden, dat was namelijk nodig voor mijn plan, dus werd het een mooie vette Branbantse metworst.
Omdat de courgettes iets langer moeten gaan die eerst even apart, om en om, op de zoutsteen.
Het idee is namelijk om de prote?ne te sandwichen tussen de gloeiend hete zoutstenen voor een mooie garing in one go!
Eerst plaatsen..
Steen erop..
Courgettes kunnen nog even mee on-top, toch een leuk plaatje..
Done!
Snel opmaken..
En aan tafel!
Errug lekker. Die doen we nog een keer
