- Berichten
- 7.146
Via de facebookpagina van ome Steven geattendeerd op het recept van zalm snoepjes; gepekelde zalm met maple syrup afgelakt.
Recept te vinden op www.barbecuebible.com:
1 kg zalmfilet
Brine:
1 cup bruine suiker
1/4 cup zout
1/2 cup maple syrup en nog wat voor de glaze
1 liter bronwater
Snij de zalmfilet zonder huid in plakken van 1,5 cm, en leg deze een nacht in de brine
Ik heb een snake gelegd in "de rooie", bedekt met appelhoutsnippers, temperatuur 200F (max):
Zalm gespoeld en gedroogd op een rekje, en voor 3 uur in de rook
Na 3 uur lakken met de maple syrup
Dan na een uur draaien en nog een keer aflakken.
Resultaat na ruim 5 uur:
Het smaakt zoals het eruit ziet, heerlijke zoete gerookte zalm!
Recept te vinden op www.barbecuebible.com:
1 kg zalmfilet
Brine:
1 cup bruine suiker
1/4 cup zout
1/2 cup maple syrup en nog wat voor de glaze
1 liter bronwater
Snij de zalmfilet zonder huid in plakken van 1,5 cm, en leg deze een nacht in de brine


Ik heb een snake gelegd in "de rooie", bedekt met appelhoutsnippers, temperatuur 200F (max):

Zalm gespoeld en gedroogd op een rekje, en voor 3 uur in de rook

Na 3 uur lakken met de maple syrup

Dan na een uur draaien en nog een keer aflakken.
Resultaat na ruim 5 uur:

Het smaakt zoals het eruit ziet, heerlijke zoete gerookte zalm!
