BasBQ
Beef en Steak

Rvs Wga rooster

structor zei:
Danny Ik neig voor sateh op de wga meer naar langere pinnen en dan geen rooster.
Voor alleen sateh zou dat perfect zijn Emiel en dat is ook hoe de echte satehgrill min of meer gebouwd is. Alleen over de gehele lengte twee lange pinnen en de rest is gewoon open.

Maar voor een WGA zou ik een rooster toch wel mooi vinden hoor. Dan heb je gewoon een one-fits-all rooster ongeacht wat je op je WGA mikt.

Vanuit die gedachte zou ik idd ook voor de middelste variant gaan.
 
Heb er wel belangstelling voor beide. :)
 
Hier zijn ze dan:

IMG_2706_zpsc3816928.jpg


IMG_2707_zps3f386b68.jpg


IMG_2708_zpsfbe45540.jpg


http://[http://i1131.photobucket.com/albums/m549/ropeti1/IMG_2704_zps1191336c.jpg/img]

[img]http://i1131.photobucket.com/albums/m549/ropeti1/IMG_2709_zps651eadb3.jpg

Grt,

Robert
 
Damn.....echt vet! :p
Ben echt benieuwd wat zo'n geintje gaat kosten!
 
Mooi hoor! Als er een mogelijkheid komt voor een gezamelijke bestelling, hou ik me zeker aanbevolen!
 
Ik ben bang dat wanneer Robert het wil, hij het erg druk gaat krijgen :)
 
DanBras zei:
Ik ben bang dat wanneer Robert het wil, hij het erg druk gaat krijgen :)

dat zou zo maar is kunnen.
en k ben zelf ook wel geintresseerd zo mooi dat rvs patroon is.

maar is t al getest 0nder hitte ivm in een wokkel trekken.
alhoewel 8 mm een behoorlijke dikte is ,  heb ik toch mn twijfel. ?
 
Ik ben geen expert, maar gedraagd 8mm RVS zich dan anders dan 6mm of 8mm plaatstaal waar offset-smokers van gemaakt worden? Lijkt mij dat de firebox van die dingen ook gigantisch heet worden, toch?
 
dat is zeker anders Danbras.
rvs trekt als een gek ,en zeker als t vlakke plaat is .
in profiel (koker/rond/) kun je wel dingen forceren.
trouwens k denk dat ropetie t beter uit kan leggen.
of nog beter : 1 van zn roosters een kwartierje op een gasbrander pit in de keuken.
en dan een plaatje van t resultaat :-O
 
Morgen, inmiddels vandaag gaat de wga aan met de nieuwe roosters.
Resultaten zal ik inclusief foto's in dit topic melden.
Wanneer je naar de duurdere type's gas bbq's kijkt o.a. Weber of fire magic zie je ook rvs spijlenroosters van rond 8mm.
Ikzelf ben in het bezit van een fire magic en pook hem tijdens schoonbranden nog weleens op tot ongeveer 340 a350 graden, rooster blijft strak. Nu gedraagt een spijlenrooster zich anders dan het wga rooster, vandaag de resultaten maar voor nu lekker slapen.

Grt,

Robert
 
Google is je grootste vriend, dus even het e.e.a. over RVS eigenschappen gezocht.

http://www.alurvs.nl/roestvast-staal/artikellijst/4720/
http://www.alurvs.nl/roestvast-staal/artikellijst/3743/

Volgens de informatie die ik vind heeft RVS 316 een kruipsterkte van 760gr. en dit zou de temperatuur zijn waarop vervorming plaats vindt. RVS 316H is een modificatie van RVS 316 en wordt b.v. in de petrochemie gebruikt met bedrijfstemperaturen tot 1150 graden.

Je hebt dan ook nog wel met belasting van het rooster te maken en niet alleen temperatuur, maar ben ik dan naief om te denken dat in dit geval RVS 316 en 8mm dik sterk zat is voor datgene wat wij ermee doen? Zelfs wanneer er pizza gemaakt wordt (en dat doe je niet zo snel op een WGA) komt je temperatuur daar nog niet in de verste verte in de buurt.

Maar toch kijk ik uit naar de resultaten morgen, hoewel mijn onderbuik gevoel zegt dat er niets aan het handje zal zijn.
 
Ik heb een sat? grill rooster jaren geleden laten maken 80-20cm van RvS en het rooster zet
Een beetje uit in de lengte en de breedte.  :-S
 
Kan er geen genootschap varken in het midden? Of als patroontje????? ;)
 
noskos zei:
Kan er geen genootschap varken in het midden? Of als patroontje????? ;)
Ow...mits goed heetgestookt zou dat wel leuke grillmarks opleveren :)

Eigenwijs wat ik ben nog verder zitten zoeken en nu ben ik 100% overtuigd dat het wel goed zit met dit rooster. Google maar eens op 'bbq grates stainless steel' en dan zal je zien dat er ontzettend veel in RVS gemaakt wordt. Het meeste in RVS 304 maar vaak als special ook in RVS 316. RVS roosters worden vaak als high-end materiaal beschouwd.
 
Terug
Bovenaan Onderaan