BasBQ
Beef en Steak

RVS en geemaileerd rooster

smokeydre

Vuurmaker
Berichten
51
Vandaag een wga (rvs rooster begreep ik) en een wga (staal geemailleerd) besteld!

Ik had altijd een oudere 47cm goedkopere weber. Dat rooster vond ik prima en was staal.

Mij vraag is: wat is nou het voordeel van de een tov de ander en vice versa.
 
Waar heb je her rvs rooster besteld ?
 
Is het rvs rooster toevallig het kolenrooster en die ander het boven rooster?
 
Volgens mij is het stalen rooster verchroomd of iets dergelijks en dat gaat er bij sommige van af en dan komt er een koperachtige laag doorheen die niet zo goed is voor je, daar heben RVS roosters geen last van.
 
Sorry, compleet onduidelijk berichjt van mij. Frits begreep me wel :)

Ik heb een Weber GBS gekocht. Dat rooster is RVS begreep ik. EN ik heb een weber WGA gekocht. Dat is staal+emaille.

Nu begreep ik dat RVS veeeel beter was. Ik vroeg me af waarom. Want ik heb nu een oudere weber (denk 5 jaar) en dat staal-emaille rooster werkt gewoon prima. Ik maak hem schoon met alu folie als ie nog warm is. Of soms even staalborsteltje.

Mijn vraag was dan ook. Wat is beter aan een RVS rooster dan de stalen. Maar ik begrijp van Frits dus dat die evt kan beschadigen, en dat de onderlaag niet zo best is voor je.
 
Terug
Bovenaan Onderaan