BasBQ
Beef en Steak

Rustieke Ooni pizzas

 
 
 
 

Frits

Administrator
Forumleiding
Berichten
19.963
Vandaag was het weer eens tijd voor pizza’s van de Ooni.
Één probleempje zoonlief moest om half zes op het werk zijn en wij zaten tot half vijf in de bioscoop.
Een strakke planning was noodzakelijk. Zoon lief uitgelegd hoe hij de Ooni moest aansteken zodat ik alleen nog maar de pizza’s moest vormen en beleggen.
Helaas regende het pijpenstelen vanmiddag dus de Ooni moest de garage in om toch droog te kunnen werken. Maar voila hier wat foto’s van ons avontuur 😉.



6E28A8EA-D23F-4D5E-8D82-7C6E402921EE.jpeg


Luuk is hoofd pizza draaier.

A80BB4F9-FCEE-45E2-A489-0DCD72413508.jpeg


Resultaat:

BF543DF0-6E09-4F3E-AD41-29ED4030E2C9.jpeg


En nog een paar, niet zo rond, meer rustiek.

C76F58DB-F7D7-4D5B-9434-85BB933EC1B0.jpeg


Barbapapa pizza

06A09E15-1EAD-4541-93CA-4AD2D74A7EE7.jpeg


ED16CB8E-F54E-4F40-9626-550D7E1EEFEA.jpeg


Oeps een stukje tomaat gaat in de fik.

732EC10A-EC03-4FB2-BCD8-8DFFEBA43AD9.jpeg


B82AD8C8-6AEB-4785-993F-8BD038EF7084.jpeg


Bedankt voor het kijken.

894B56CC-7A4A-4C00-A1BE-D7A51B08AA21.jpeg
 
Hahaha, alleen die titel al....Maar mooie pizza's hoor
 
De vorm maakt ze niet minder lekker hoor 😁
 
De vorm? Dit is waar de ambachtelijke, handgevormde, Fritsiaanse pizza zich onderscheidt van de ronde fabriekspizza. Ik zou patent aanvragen.
 
Zo!

Dat is een serieuze voorraad barbecuesaus van de heer van Koutrik.

En iets met geslaagd pizza's.
Je kunt nooit genoeg NOSKOS the Original hebben. Zelf heb ik pallets staan 😜
 
Pizza's zien er heerlijk uit!
Toch handig dat je ooni gasgestookt is; zo warm en je garage staat niet blauw ;)
 
Hahaha geweldig Frits

Volgens mij kan luuk het stiekem helemaal zelf, maar vindt het prima als pa het doet.
 
Lekker pizza's, enkel jammer als js onder tijdsdruk staat dt het dan helemaal niet meer als hobby'en voelt. Iets waar ik zelf de laatste jaren ook wel wat last van heb.
 
Lekker hoor!
 
Ze zien er smakelijk uit! Je zou zo aanschuiven voor een stukkie
 
Die zien er heerlijk uit!

En volgens mij kan Luuk het prima zelf de volgende keer.
 
Ziet er top uit! Mag ik vragen welk (recept van) deeg je gebruikt?
Ik gebruik het recept van de pizzabijbel
65 % hydratatie 2 % zout, 2% olijfolie en instant gist.
Dit voer ik in op de Ooni app. Daar zeg ik dat hoeveel bollen ik wil, hoe zwaar de deegballen moeten zijn, hoe lang ik het laat rijzen en bij welke temperatuur. De app geeft dan aan hoeveel ik van alles nodig heb.

4E9FD0E6-3FBA-454A-B8DA-0F40BBCAEBA9.png
 
Prachtige pizza's weer Frits.
Dat ze niet helemaal rond zijn geeft ze niet alleen een rustieke uitstraling maar ook de signature van handgemaakte vakmanschap. Top.
Bij riviera maison noemen ze dit: perfectly imperfect.:)
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan