- Berichten
- 227
een lekker cartageens weekje gehad met 2 lekkere gerechten.
eerst de rundvlees spiezen van ribeye.
300gr ribeye op mooie blokjes
2 el tomaten puree
2 el olijfolie
1 el mosterd
1 el limoensap
1 tl zout
1 tl suiker
0.5 tl zwarte peper vers gemalen
1 tl knoflookpoeder
1 el zoete paprikapoeder
en dan een uurtje of 4 marineren

en daarna lekker 3a4 minuutjes aan beide kanten op hoge temp.
.
vandaag dacht ik dat gaat met een kleine aanpassing ook goed met kip samen.
4 kippebouten
2 el tomatenpuree
3 el loijfolie
1el milde mosterd
1 tl limoensap
1 tl worchestershire
1 tl zout
1 tl suiker
0.5 tl zwarte peper vers gemalen
1 el milde paprikapoeder
1 tl knoflookpoeder.
kippebouten gehalveerd en deze een middag laten marineren ( 24 uur is beter komt de smaak nog beter in het vlees v/d kip).
en dan een uurtje op de BBQ lekker indirect.


en jawel hoor super lekker met wat aardappeltjes met rozemarijn en olijfolie uit de oven vergezeld door broccoli.
eerst de rundvlees spiezen van ribeye.
300gr ribeye op mooie blokjes
2 el tomaten puree
2 el olijfolie
1 el mosterd
1 el limoensap
1 tl zout
1 tl suiker
0.5 tl zwarte peper vers gemalen
1 tl knoflookpoeder
1 el zoete paprikapoeder
en dan een uurtje of 4 marineren

en daarna lekker 3a4 minuutjes aan beide kanten op hoge temp.

vandaag dacht ik dat gaat met een kleine aanpassing ook goed met kip samen.
4 kippebouten
2 el tomatenpuree
3 el loijfolie
1el milde mosterd
1 tl limoensap
1 tl worchestershire
1 tl zout
1 tl suiker
0.5 tl zwarte peper vers gemalen
1 el milde paprikapoeder
1 tl knoflookpoeder.
kippebouten gehalveerd en deze een middag laten marineren ( 24 uur is beter komt de smaak nog beter in het vlees v/d kip).
en dan een uurtje op de BBQ lekker indirect.


en jawel hoor super lekker met wat aardappeltjes met rozemarijn en olijfolie uit de oven vergezeld door broccoli.