- Berichten
- 5.624
een recept van Steven Raichlen, met een eigen twist
Voor 2 personen:
Voor het rund:
400 gram Biefstuk, Ribeye, of een andere mooie steak (het origineel is met Koreaanse stijl short ribs (worden) op het bot gezaagd, Kalbi/Galbi))
Marinade:
4 teentjes knoflook fijngehakt
1/4 cup bruine basterdsuiker (60 ml.)
1/2 cup lichte sojasaus (kikkoman) (120 ml.)
1/4 cup sesam olie (60 ml.)
1 tl. gemalen zwarte peper uit de molen
Alle ingrediënten met elkaar vermengen en ongeveer 2 uur laten marineren.
Salade:
3 el. rijstazijn (Konig of Narcisus, vinden wij de lekkerste)
1 el. bruine basterdsuiker
1/2 tl. grof zout (Fleur de Sel)
1 komkommer in kleine reepjes
1/4 ragfijn gesnipperde ui
Meng alle ingrediënten en laat 1 a 2 uur marineren
De dipsaus:
1 theelepel knoflookpoeder
2 el. bruine basterdsuiker
1/4 cup soja saus (60 ml.)
1/2 tl. gemalen zwarte peper uit de molen
Voor de Garnalen:
6 Grote tijgergarnalen (8/12)
5 el. Sweet chili sauce for chicken van het merk Pantai
2 tenen grof gehakte knoflook,
1 el. Sesamolie
2 el. Sake (2el)
sap van een halve limoen
Fleur de Sel
Verse gemalen peper
Bereiding:
Grill de biefstuk direct en laat even rusten in alu folie.
De gepelde en van darmkanaal ontdane garnalen bestrooien met peper en Fleur de Sel, even laten inwerken en laten zwemmen in de marinade voor ongeveer 1 uur, kort op de Q loeiheet grillen (1 a 2 min beide zijdes)
snijd de biefstuk in mooie dunne plakjes en leg op een serveerschaal, halveer de garnalen in de lengte en leg op op een serveerschaal
Serveren:
1 krop ijsberg of gewone sla, mooie grote bladeren (bladeren losnemen)
Chili saus (Chicken sauce Pantai) in een schaaltje
Leg een blad sla op het bord en smeer deze licht in met chilisaus en doe er wat van de komkommersalade op.
Leg er vervolgens wat reepjes biefstuk op en 1 a 2 stukjes gehalveerde garnaal.
rol, vouw dit op als een pakketje en dip het in de saus.
Eet smakelijk.
Laatst bewerkt: