- Berichten
- 1.437
Een rotisserie dient niet enkel om eens een kippetje te bakken of gyros te maken.
Een mooie rack spareribs past ook mooi op een spit.
De verdeler in de kolenmand van de Bastard geplaatst zodat deze voor de helft kon gevuld worden met houtskool.
Aangestoken met wokkels op 2 punten, nadat de wokkels opgebrand waren, de Bastard gesloten en op temperatuur laten komen (ergens tussen de 160°C - 180°C)
Intussen de Spareribs ontvliesd, ingewreven met olijfolie en dan bestrooid met Franky's Pork Prank rub
Dan de rack aan het spit geregen, om de 3 à 4 beentjes
Een blokje appelhout op de kolen om de ribs toch wat rooksmaak mee te geven en dan het spit in de Bastard geplaatst.
Na een uurtje het voorlopige resultaat eens gecontroleerd en een priktest gedaan, naar mijn mening waren ze nog te hard.
Nog een half uur later opnieuw een priktest gedaan en nu gleed de naald van mijn Thermapen door het vlees.
En wat een mooie gekleurde bark zat er op de spareribs.
Na het verwijderen van het spit, me toch nog kunnen bedwingen en de ribben nog een 10-tal minuten laten rusten.
Dan hebben we ze aangesneden en geproefd, ze waren zo lekker dat ik vergat om nog een foto te nemen.
Een mooie rack spareribs past ook mooi op een spit.
De verdeler in de kolenmand van de Bastard geplaatst zodat deze voor de helft kon gevuld worden met houtskool.
Aangestoken met wokkels op 2 punten, nadat de wokkels opgebrand waren, de Bastard gesloten en op temperatuur laten komen (ergens tussen de 160°C - 180°C)
Intussen de Spareribs ontvliesd, ingewreven met olijfolie en dan bestrooid met Franky's Pork Prank rub
Dan de rack aan het spit geregen, om de 3 à 4 beentjes
Een blokje appelhout op de kolen om de ribs toch wat rooksmaak mee te geven en dan het spit in de Bastard geplaatst.
Na een uurtje het voorlopige resultaat eens gecontroleerd en een priktest gedaan, naar mijn mening waren ze nog te hard.
Nog een half uur later opnieuw een priktest gedaan en nu gleed de naald van mijn Thermapen door het vlees.
En wat een mooie gekleurde bark zat er op de spareribs.
Na het verwijderen van het spit, me toch nog kunnen bedwingen en de ribben nog een 10-tal minuten laten rusten.
Dan hebben we ze aangesneden en geproefd, ze waren zo lekker dat ik vergat om nog een foto te nemen.
Laatst bewerkt: