- Berichten
- 2.860
De slager adviseerde mij eens rosbief te maken van kleinhoofd ipv de achtermuis.
Kleinhoofd??? Nog nooit van gehoord, maar Google leert mij dat dit bij de dikke lende vandaan komt.
De Q naar 107 graden gebracht en ondertussen het stuk vlees ingesmeerd met de chimchurri van BresC.
In verschillende recepten zeiden ze bij 45-48 graden kern er af en ff flink schroeien.
Aangezien ik mijn vlees liever saignant of blue heb, voor de zekerheid bij 44 graden er af en de alle schuiven van de kamado open.
Na kort grillen het vlees laten rusten, maar per ongeluk op laten lopen tot 54 graden.
Bij het aansnijden iets te verder dan ik had gewild, maar zeker niet verpest. Leermoment voor de volgende.
En wat serveren we er bij zou @Jet vragen.?
Nou... een heerlijke paddestoelen risotto volgens recept van Gordon Ramsay...
Echt heerlijk. Volgende keer bij 40 graden er af en niet verder laten doorgaren tijdens het rusten tot 50 graden. Ga ik zeker opnieuw maken, maar dan met de achtermuis om eens te vergelijken.
Kleinhoofd??? Nog nooit van gehoord, maar Google leert mij dat dit bij de dikke lende vandaan komt.
De Q naar 107 graden gebracht en ondertussen het stuk vlees ingesmeerd met de chimchurri van BresC.
In verschillende recepten zeiden ze bij 45-48 graden kern er af en ff flink schroeien.
Aangezien ik mijn vlees liever saignant of blue heb, voor de zekerheid bij 44 graden er af en de alle schuiven van de kamado open.
Na kort grillen het vlees laten rusten, maar per ongeluk op laten lopen tot 54 graden.
Bij het aansnijden iets te verder dan ik had gewild, maar zeker niet verpest. Leermoment voor de volgende.
En wat serveren we er bij zou @Jet vragen.?
Nou... een heerlijke paddestoelen risotto volgens recept van Gordon Ramsay...
Echt heerlijk. Volgende keer bij 40 graden er af en niet verder laten doorgaren tijdens het rusten tot 50 graden. Ga ik zeker opnieuw maken, maar dan met de achtermuis om eens te vergelijken.