
4-6 Personen
Rosbief, ca. 1 kilo
Marinade:
300 ml Rode wijn
1 Laurierblad
1tl zout
1 fijn gesneden ui
1 teentje knoflook - geperst

De rosbief wassen, deppen en de vetlaag iets insnijden. Bereid de marinade en giet dat bij de
rosbief. Laat de Rosbief 6-12 uur in de Marinade staan. Zelf vind ik 6 uur genoeg. Keer
halverwege het vlees een keer om in de marinade.

Haal het vlees uit de marinade en leg het met de vetlaag op het grill rooster. Deksel op de
BBQ en na 30 minuten de rosbief even omdraaien en nog 20 minuten. Daarna het vlees
in folie wikkelen en nog even laten staan voor 15 a 20 minuten.


Eet smakelijk.
Edit Mod:
Kerntemperatuur met inachtneming van bereidingstemperatuur (200gr.C) en doorgaren tijdens rusten (nagaren)
De kerntemperatuur schiet tot 5-7 graden Celsius door bij bereidingen hoger dan 150 graden Celsius
45 graden als je de rosbief rood wilt houden van binnen en 52 graden als deze medium/rosé mag zijn
Laatst bewerkt door een moderator: