BasBQ
Beef en Steak

Rookworst vraagje

 
 
 

Rockabimmy

Kooltjesharker
Berichten
229
Beste lieden,

Nu heb ik al menigmaal rookworsten gedraaid en gerookt maar dit gebeurde altijd een dag na elkaar. Echter volgende week heb ik een bestelling van een aantal worstjes maar niet te tijd om ze direct een dag na het draaien te roken.

Waarschijnlijk wordt het woensdag draaien en dan zaterdagochtend roken. Ik ga er stiekem van uit dat als ik ze draai en ik verwerk
de normale hoeveelheid colorozo erin dat ik ze prima die paar dagen in de koelkast kan laten hangen maar ik wil het toch even
aan de experts voorleggen. Dus bij deze, gaat dat goed?

- Tim

 
Ik zie niet direct een probleem. De worst gaat waarschijnlijk wel iets anders uitpakken dan je gewend bent.

Eerst ff proeven voor je ze aflevert.

Prettige feestdagen!

Grtz Derk

 
Dank voor de reacties mannen. Vacuumeren lijkt me
een goede tip. We gaan het gewoon proberen.
Fijne dagen !
 
Ik zou de worsten meteen na het maken vacumeren, en dan de dag voor het roken de worsten uit de verpakking halen en laten drogen. Het is belangrijk dat de buitenkant van de worst goed droog is voordat je ze gaat roken anders "plakt" de rook niet goed en kun je na het roken de rook er zo weer afvegen als je pech hebt.

 
Terug
Bovenaan Onderaan