BasBQ
Beef en Steak

Rookworst voor de eerste keer uit de worstenbijbel

 
 
 
 

picosuma

Gerijpt
Berichten
2.708
ingrediënten
Varkensvlees
Kinnebakspek
Colorozo zout
Foelie witte peperkorrels
Korianderzaad
Dextrose
Het varkensvlees en kinnebakspek in repen gesneden en vast gezouten
Volgende dag 2 keer door de molen en de reepjes erin laten zakken ging prima hoefde het niet aan te duwen.
De kruiden in de vijzel fijn gemaakt en door het deeg heen.
Dit in de nieuwe worststopper de schoon gespoelde darmen op de tuit
Dit ging erg makkelijk kon het nu alleen lekker strak moest het erin
Alleen het laatste beetje blijft erin zitten omdat het een soort trechter is op het eind
Volgende keer misschien een prop aluminium folie of een boterham en dan het deeg erin.
Als iemand nog tips heeft hiervoor deel ze
Dat nu de worsten proberen te knopen ging wel maar het middelste ging stuk dat dit nog een keer in de worststopper en opnieuw maar nu een kleintje ervan gemaakt.
Nu ze op een rekje laten drogen in de koelkast tot zondagochtend.
Vandaag eruit en ze nu koud roken heb ze rond 10 erin gehangen
En denk om 17.30 eruit gehaald .
De kleine eerst gepocheerd voor een half uur tot kerntemperatuur 65 graden
En dit op bordje met een broodje moet zeggen was erg lekker .
We hadden niet zoveel honger op verjaardag geweest en daar wat veel gegeten dat dit was genoeg voor het avondeten
En vanavond de andere 2 nog gepocheerd voor de volgende keer.
Is wel aardig wat werk maar wel leuk om te doen.
Bedankt voor het kijken en nu de foto’s.

Vlees in reepjes gesneden
0a20a60a8402677c579961500186a0db.jpg

Het deeg mixen
0f8127da8c46ba9c423199beabe45277.jpg

Het middenstuk opnieuw doen was wat te strak
862830be70ca922765ed6edae9960af4.jpg

Klaar nu een nachtje in de koelkast te drogen
4c4d9c6102443554f6f3724252bb9f13.jpg

Zo nu roken maar
65f61180a8e2ef314d0befdfc37ff72c.jpg

Onder het deksel zat een mooi stangetje daar konden ze aan hangen
103152631741d79aeb4fc6e0197f30b6.jpg

Gerookt en nu pocheren
d19fcfd5a4e3af55df9534694e118cf0.jpg

Half uurtje erin
b94a9a1b6642f80ac589e132e6a1bbb4.jpg

Heerlijk sappig
cdeb9d48777784af9ed0ed4ec8cdd1a8.jpg

4b9830029e9ff6ed47e899b9a2a92e18.jpg

De andere 2 klaar
f93635ac55afcbe65c848a79b9f82871.jpg



Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk Pro
 
Volgens mij zijn ze prima gelukt ! Mooie reportage ook zo !
(Mis wel een beetje de joystove ;))
 
Mooie worstjes piet.
Ik vul de darm met de porkert en ook hier blijft er wat in de vul trechter.
Wij maken er een klein burgertje van 😋
 
Mooi Piet, geen spijt dat je zo weinig gemaakt hebt? ;)
Volgende keer gewoon indirect roken tot kerntemp, ging bij ons super goed, worden ze ook iets donkerder van.
 
Mooi Piet, geen spijt dat je zo weinig gemaakt hebt? ;)
Volgende keer gewoon indirect roken tot kerntemp, ging bij ons super goed, worden ze ook iets donkerder van.

Was toch eerst om te proberen
Had hem nu koud gerookt jij zal het wel over warm roken temp van 70 graden dat zal ik ook nog wel eens doen


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk Pro
 
Piet, mooie worsten. Hebben ze lekker gesmaakt ?
 
Dat doe je goed! Recept gaat bij mij ook even in de opslag.
 
Terug
Bovenaan Onderaan