BasBQ
Beef en Steak

Rookworst en spek, het wordt koud

 
 

Swokey

Kooltjesharker
Berichten
174
De winter komt eraan, weer wat voorraad. Net, 19:30 uur, alles in de rookoven nadat gisteravond de rookworst is gemaakt en het spek 8 dagen in de pekel heeft geleden.

1f896119334789a03bf5fb151b5e5769.jpg



ef795396ce2a34c6b7d323a3a6659973.jpg



Verstuurd vanaf mijn HUAWEI P7-L10 met Tapatalk

 
Ja, dat wordt vast lekker!
 
Ze hebben 12 uur in de rookkast gehangen, het spek gaat nog een paar dagen de droogkast in.

87034f4dbed6cc8f544b9ec44ef4ca5f.jpg


De worst gaan we vanmiddag op 80 graden afroken.
 
chckstrk zei:
Is dat warm afroken nodig? Hoe zien die worsten er uit na de koude rook?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Een hele goede vraag, waarom warm afroken?

Vooral gevoel. Laatste keer de worst gaar gemaakt in warm water en denk dat het smaak verloor. Low en slow geeft altijd lekker vlees, daarom deze test.


Verstuurd vanaf mijn HUAWEI P7-L10 met Tapatalk

 
En wat is het resultaat? Volgens mij blijft de rooksmaak aanwezig  wanneer je goed koud gerookt  hebt.

Verstuurd vanaf mijn GT-I9505 met Tapatalk

 
Vandaag afgerookt op 80 graden. Wij vonden het de lekkerste die ik heb gemaakt, de eerste is op brood opgegaan.

6e921bdd6b480de2f6ca883e01277bd3.jpg


Verstuurd vanaf mijn HUAWEI P7-L10 met Tapatalk

 
Zien er erg lekker uit!


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk Pro
 
Ingredi?nten



1 kilo vlees
16 gram colorozozout
0,75 gram witte peper
0,5 gram nootmuskaat
0,5 gram Cayennepeper
1 eieren
75 ml  water
37 gram paneermeel

Daarna 1/2 dag in koelkast.
Circa 12 uur koud roken
Daarna dus warm afroken

Verstuurd vanaf mijn HUAWEI P7-L10 met Tapatalk

 
Ik vind het geweldig en fantastisch... maarre, voorraad?
Als ik een mooie stamppot maak vreet ik zo die worst en spek erbij op!  :D
 
Afgelopen zaterdag ook worsten koud gerookt. Temp. bleef keurig op 25/26 graden. Rookmateriaal was beuken krullen en mot.
776d9966934099ce98c48c06a3aae1dd.jpg
455238eb6635aebb704df8cd59cb762c.jpg
1755708ef9904ca684f118497438ad5d.jpg
012a2940d9d364e2f1726af0eb1555e8.jpg
818de1e4902919af2b484c05ba0a5894.jpg
b2df818e0ea6b88c513880962fdfb743.jpg
14bf264dd4f0d938de53f567f77f0acf.jpg

Na 14 uur roken waren ze klaar. Na 20 minuter wellen, er eentje soldaat gemaakt. Heerlijke rooksmaak. Gaan we vaker doen. Veel anders dan computergestuurd roken.
Dank voor het kijken.

Verstuurd vanaf mijn GT-I9505 met Tapatalk

 
Dank je, Domp. Was heerlijk sappig en fijne rooksmaak

Verstuurd vanaf mijn GT-I9505 met Tapatalk

 
Terug
Bovenaan Onderaan