BasBQ
Beef en Steak

Rookvellen?? Iemand ervaring??

 
 
 

Bucari007

Stoker
Berichten
286
Nu heb ik recent rookvellen gekregen, die je zou kunnen weken in water/whisky/wijn etc.
Ik weet eigenlijk nog niet zo goed wat ik hier allemaal mee kan. Iemand ervaring? Ideeën? Inspiratie?

Van de week eens uitgeprobeerd met 2 runderworsten en moet zeggen, indirect zo een mooie rooksmaak. Daarna wel even afgegrild, anders is het een heel zacht worstje. Helaas al op voor de foto van het eindresultaat.
8bbce017191183610828933b86a5aba6.jpg
e4a1a3a8d8bf386f14e5b51e1b1d17f0.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
 
Laatst bewerkt:
Een mooi reepje zalm, uurtje in de sojasaus laten marineren, dan droogdeppen en voorzien van geroosterde sesamzaadjes rondom, daar omheen die nat gemaakte rookvelletjes en dan indirect op hoog vuur zalmpje roken/stomen. Heerlijk! Beetjes wasabi mayo erbij, Happy Days!
 
hmmm. goede herinneringen aan.
heb ze ooit wel eens meegenomen uit canada en gebruikt met een moot zalm.

sorry voor de foto's :(
 
Bedankt. Ik zal eens wat inspiratie op doen. Was ook wel benieuwd. Je komt dan toch snel weer op zalm terecht he..begrijpelijk ERG lekker altijd. Kijken of ik nog meer creatieve ideeën kan vinden.

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan