- Berichten
- 54
Hallo allemaal,
Ik zoek jullie advies voor mijn eerste rook challenge.
Vrijdag ga ik 1,5 kilo entrecote met de reverse seal techniek op mijn weber original kettle (57?) bereiden. Ik wil graag een mooie, subtiele maar wel herkenbare rooksmaak aan de entrecote geven.
1. Welk hout moet ik hier voor gebruiken. (Ik heb een bestelling op vuurenrook.nl in de wacht staan dus mocht ik het rookhout hier kunnen kopen, top!)
Ik dacht zelf aan https://www.vuurenrook.nl/nl/axtschlag-hikcory-chunks.html omdat ik ergens las dat Hikcory het goed doet met entrecote.
2. Wanneer moet ik het rookhout toevoegen? Tijdens het langzaam garen of pas aan het eind bij het schroeien van de entrecote?
3. Hoeveel hout raden jullie aan voor dit mooie stuk vlees?
4. Gewoon bovenop de kolen leggen?
Ik hoop dat jullie mij kunnen adviseren!
Groeten,
Tom
Ik zoek jullie advies voor mijn eerste rook challenge.
Vrijdag ga ik 1,5 kilo entrecote met de reverse seal techniek op mijn weber original kettle (57?) bereiden. Ik wil graag een mooie, subtiele maar wel herkenbare rooksmaak aan de entrecote geven.
1. Welk hout moet ik hier voor gebruiken. (Ik heb een bestelling op vuurenrook.nl in de wacht staan dus mocht ik het rookhout hier kunnen kopen, top!)
Ik dacht zelf aan https://www.vuurenrook.nl/nl/axtschlag-hikcory-chunks.html omdat ik ergens las dat Hikcory het goed doet met entrecote.
2. Wanneer moet ik het rookhout toevoegen? Tijdens het langzaam garen of pas aan het eind bij het schroeien van de entrecote?
3. Hoeveel hout raden jullie aan voor dit mooie stuk vlees?
4. Gewoon bovenop de kolen leggen?
Ik hoop dat jullie mij kunnen adviseren!
Groeten,
Tom