BasBQ
Beef en Steak

Rookkaas

 
 
 

Hans

BBQ Junkie
Berichten
5.554
Beste rokers.

Heeft iemand wellicht ervaring met het maken van een rookkaasje?
b.v. Moet dit op lage temperatuur of wellicht koud?
En welke kaas gebruik je dan?  oud of jong.
Ik hoor het graag van jullie.

Grt.  Hans.
 
Kaas rook je zo koud mogelijk. Als de temperatuur te hoog is gaat de kaas zweten.
Ik heb alleen nog maar jong belegen gebruikt, maar ik denk dat er meer soorten geschikt zijn....
 
Bedankt Ceriel.

Het maken van een rookkaasje is dus eigenlijk meer iets voor het koude jaargetijde.
Maar ik ga het zeker proberen.
Denk je dat het rookhout nog iets kan toevoegen  aan de smaak?

Grts.  Hans.
 
Ik heb het nog nooit geprobeerd, maar het lijkt me dat het zou koud mogelijk moet... al was het om te voorkomen dat de kaas smelt.
En persoonlijk zou ik voor een krachtige franse kaas gaan.
 
Ik heb het vorig jaar gemaakt met blokken jong belegen. Een uurtje of 5 koud gerookt, daarna 2 weken gevacumeerd in de koelkast. Erg smakelijk!
 
Hans zei:
Bedankt Ceriel.

Het maken van een rookkaasje is dus eigenlijk meer iets voor het koude jaargetijde.
Maar ik ga het zeker proberen.
Denk je dat het rookhout nog iets kan toevoegen  aan de smaak?

Grts.  Hans.
Het koelt nu 's nachts nog genoeg af. En het soort hout wat je gebruikt is zeker van invloed op de smaak.
Meestal wordt beuk gebruikt, fruithout is wat milder
 
ik rookte vorig jaar cheddar en camembert op mesquite. Was zeer lekker!
en roken inderdaad zo koud mogelijk en een uurtje of 5-6. Daarna laten rusten
 
Hallo.

Heel veel tips om er eens lekker mee aan de gang te gaan.
Dank jullie wel.

Grts. 

Hans.
 
Terug
Bovenaan Onderaan