- Berichten
- 524
Ook maar aan de rookkaas en vooruit ook maar wat zout. Alleen jammer dat ik nog een week moet wachten voor ik het kan proeven. Wel leuk om te doen. Ik dacht dat het tegen zou vallen in een uds maar dat viel mee. Ik heb een zeef gebruikt voor de beukensnippers, afgekeken bij Bert.
Vijf kokos briketten aan gestoken
En de zeef eerst gevuld met fijne snippers (die ik had gekregen van vuurenrook. Wist alleen niet welke houtsoort het was) met daar boven op grovere beuken snippers. vervolgens op de briketten gezet en laten zakken in de ton.
De uds beladen met de kaas en het zout.
Eerst heb ik alles open gehad. maar later bleek dat dat teveel was. Moest uiteindelijk voor het eerst de lucht uitlaat dempen met 1 kogelkraan op een kwart. zo bleef hij op een graad of 45 hangen.
Na twee uur kwam het er zo uit. Alleen jammer dat het lekken van de lucht uitlaat in het zout is gevallen, waardoor ik een klein deel moest weg gooien. (leer momentje)
Nu een weekje wachten
Ben gaan zwemmen in de veronderstelling dat de uds wel zou blijven gaan maar hij is toch uitgegaan. Dus na een uur of 6 is het zout er al uitgekomen. Ben wel gelijk fan, hier kan ik wel wat mee.
Bedankt voor het kijken
Vijf kokos briketten aan gestoken

En de zeef eerst gevuld met fijne snippers (die ik had gekregen van vuurenrook. Wist alleen niet welke houtsoort het was) met daar boven op grovere beuken snippers. vervolgens op de briketten gezet en laten zakken in de ton.

De uds beladen met de kaas en het zout.

Eerst heb ik alles open gehad. maar later bleek dat dat teveel was. Moest uiteindelijk voor het eerst de lucht uitlaat dempen met 1 kogelkraan op een kwart. zo bleef hij op een graad of 45 hangen.


Na twee uur kwam het er zo uit. Alleen jammer dat het lekken van de lucht uitlaat in het zout is gevallen, waardoor ik een klein deel moest weg gooien. (leer momentje)

Nu een weekje wachten

Ben gaan zwemmen in de veronderstelling dat de uds wel zou blijven gaan maar hij is toch uitgegaan. Dus na een uur of 6 is het zout er al uitgekomen. Ben wel gelijk fan, hier kan ik wel wat mee.

Bedankt voor het kijken