- Berichten
- 496
Beste Q'fanaten,
Ik heb zojuist en zak Hickory snippers (vrij grof) van Grill Pro gekocht voor de BCC die zondag op het menu staat.
Voorheen heb ik veel gerookt in een simpele rookoven bij mijn oom, met snippers van de dierenwinkel die we zelf in de whiskey lieten weken en daarna heel lang lieten drogen, om ze daarna droog op de kolen te doen (wat zonder vergelijkingsmateriaal overheerlijk was!).
Maar nu zag ik op de zak staan dat ik de snippers eerst minimaal 30 minuten moet laten weken. Dit was nieuw voor mij.
Na het zoeken op het internet en verschillende fora kwam ik erachter dat de meningen zeer verdeeld waren.
In grote lijnen was het als volgt verdeeld:
Het overgrote deel was van mening dat de snippers direct op de kolen moeten, dus niet in een box/folie o.i.d.
Een kleine meerderheid zei dat de snippers eerst moeten weken, omdat ze dan langer meegaan en zo een betere rooksmaak geven (ondanks het feit dat de eerste "rook" eigenlijk damp is). Echter was dit alleen het geval bij warm roken, dus niet bij koud roken, daar zou het niet uit moeten maken.
Nu wil ik graag jullie mening weten over hoe te gebruiken.
Voor de BCC maak ik gebruik van de indirecte methode
Kooltjes -- de kip met daaronder een druipbak -- kooltjes.
Moeten de snippers direct op de kolen (ik denk dat ik het antwoord al weet)?
En moeten de snippers natgemaakt worden?
Natuurlijk heeft ieder zijn eigen manier en eigen mening over wat beter is, maar bij deze kwestie lijkt me dat er maar 1 manier is die leid tot het beste resultaat; de beste rooksmaak aan het vlees.
Groeten,
Niels
Ik heb zojuist en zak Hickory snippers (vrij grof) van Grill Pro gekocht voor de BCC die zondag op het menu staat.
Voorheen heb ik veel gerookt in een simpele rookoven bij mijn oom, met snippers van de dierenwinkel die we zelf in de whiskey lieten weken en daarna heel lang lieten drogen, om ze daarna droog op de kolen te doen (wat zonder vergelijkingsmateriaal overheerlijk was!).
Maar nu zag ik op de zak staan dat ik de snippers eerst minimaal 30 minuten moet laten weken. Dit was nieuw voor mij.
Na het zoeken op het internet en verschillende fora kwam ik erachter dat de meningen zeer verdeeld waren.
In grote lijnen was het als volgt verdeeld:
Het overgrote deel was van mening dat de snippers direct op de kolen moeten, dus niet in een box/folie o.i.d.
Een kleine meerderheid zei dat de snippers eerst moeten weken, omdat ze dan langer meegaan en zo een betere rooksmaak geven (ondanks het feit dat de eerste "rook" eigenlijk damp is). Echter was dit alleen het geval bij warm roken, dus niet bij koud roken, daar zou het niet uit moeten maken.
Nu wil ik graag jullie mening weten over hoe te gebruiken.
Voor de BCC maak ik gebruik van de indirecte methode
Kooltjes -- de kip met daaronder een druipbak -- kooltjes.
Moeten de snippers direct op de kolen (ik denk dat ik het antwoord al weet)?
En moeten de snippers natgemaakt worden?
Natuurlijk heeft ieder zijn eigen manier en eigen mening over wat beter is, maar bij deze kwestie lijkt me dat er maar 1 manier is die leid tot het beste resultaat; de beste rooksmaak aan het vlees.
Groeten,
Niels