Advies gevraagd,
Ik heb aankomend weekend groot verjaardags feestje waarbij we natuurlijk wat lekkere dingen van de bbq hebben. Om verschillende dingen te kunnen doen heb ik o.a pulled pork met nachos en wraps.
in een eerdere test al een pulledpork gemaakt met een kleiner formaat 1,8 kilo. Nu 3x2,3 kilo (bruto moet nog snijden)
De vraag: Rookhout, ik gebruikte bij mijn eerste test 1 grote Chunk kersen hout en deze zat onder de kolen. (Noskos tip). 4 a 5 uur low en slow tot rond de 70 graden en daarna inpakken alu foli. Ze gaan daarna in de reguliere oven met temp pen tot +/- 94 graden.
Ja I know, beetje cheaten maar gezien grote groep en andere zaken op de bbq kan ik hierdoor meer optie hebben voor extra dingen van de bbq. Daarnaast eenmaal in de foli geeft het geen meerwaarde waar ze doorgaren.
Vraag: door nu 3 grotere stukken beetje in de vraag hoeveel meer Rookhout ik moet toevoegen. Meer omdat ik eerder wel eens verkeerd ben gegaan en te veel niet lekker is.
Foto’s eerdere tests met kleinere pulled pork met 1 grote chunk, mooie smaak en mooie rook ring en heerlijk mals.
Fotos
Ik heb aankomend weekend groot verjaardags feestje waarbij we natuurlijk wat lekkere dingen van de bbq hebben. Om verschillende dingen te kunnen doen heb ik o.a pulled pork met nachos en wraps.
in een eerdere test al een pulledpork gemaakt met een kleiner formaat 1,8 kilo. Nu 3x2,3 kilo (bruto moet nog snijden)
De vraag: Rookhout, ik gebruikte bij mijn eerste test 1 grote Chunk kersen hout en deze zat onder de kolen. (Noskos tip). 4 a 5 uur low en slow tot rond de 70 graden en daarna inpakken alu foli. Ze gaan daarna in de reguliere oven met temp pen tot +/- 94 graden.
Ja I know, beetje cheaten maar gezien grote groep en andere zaken op de bbq kan ik hierdoor meer optie hebben voor extra dingen van de bbq. Daarnaast eenmaal in de foli geeft het geen meerwaarde waar ze doorgaren.
Vraag: door nu 3 grotere stukken beetje in de vraag hoeveel meer Rookhout ik moet toevoegen. Meer omdat ik eerder wel eens verkeerd ben gegaan en te veel niet lekker is.
Foto’s eerdere tests met kleinere pulled pork met 1 grote chunk, mooie smaak en mooie rook ring en heerlijk mals.
Fotos