BasBQ
Beef en Steak

Rookhout Bacon

 
 

magicjantje

Sprokkelaar
Berichten
48
Ik ben van plan aanstaande zondag mijn eerste bacon te roken.
Het spekkie ligt al enkele dagen in de pekel dus dat komt wel goed.
Ik heb alleen een vraag over het te gebruiken rookhout.
Ik heb eigenlijk de keus uit 2 opties, dat is A en mix van appel en peer of optie B hickory.
Wat is de beste keus?
 
Appelhout is heerlijk bij spek, peer zal ook best fijn zijn.
Zou ik absoluut prefereren over Hickory, bewaar dat voor rund.
Veel succes!
 
magicjantje zei:
Ik ben van plan aanstaande zondag mijn eerste bacon te roken.
Het spekkie ligt al enkele dagen in de pekel dus dat komt wel goed.
Ik heb alleen een vraag over het te gebruiken rookhout.
Ik heb eigenlijk de keus uit 2 opties, dat is A en mix van appel en peer of optie B hickory.
Wat is de beste keus?


De wat mildere smaken van fruitbomenhout vind ik wel het lekkerst bij bacon, maar smaak is en blijft altijd zeer persoonlijk  ;)
 
Kan allebei prima. Met hickory zal het wat steviger van smaak worden.
 
Het stuk spek ligt nu te roken.
Het is dus appel/peer geworden.
Bij een volgende keer ga ik hickory proberen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan