Hallo allemaal
Volgend weekend ga ik starten met de bouw van mijn buitenkeuken in de overkapping en ik wil daarbij ook een
afzuiging regelen voor de barbecue. De afzuiging zal via een buizen systeem een einde verderop aan het huis
de rook uitblazen (ongeveer 5-6 meter) De vraag waar ik eigenlijk geen echt goed antwoord op kan vinden
is: hoe heet wordt de rook uit de bbq maximaal? Dit ivm met welke buizen ik daarvoor het beste kan gebruiken.
De plaatselijke kachelboer heeft wel buizen die speciaal voor openhaarden zijn en mijn oom (de timmerman voor de buitenkeuken)
denkt dat ik dat echt nodig ga hebben vanwege de temperatuur van de rook, maar ik denk dat 't lang niet zo heet zal worden.
Zou ik gewoon met simpele enkelwandige buizen kunnen werken?
Hopelijk heeft iemand hier er ervaring mee.
Wouter
Volgend weekend ga ik starten met de bouw van mijn buitenkeuken in de overkapping en ik wil daarbij ook een
afzuiging regelen voor de barbecue. De afzuiging zal via een buizen systeem een einde verderop aan het huis
de rook uitblazen (ongeveer 5-6 meter) De vraag waar ik eigenlijk geen echt goed antwoord op kan vinden
is: hoe heet wordt de rook uit de bbq maximaal? Dit ivm met welke buizen ik daarvoor het beste kan gebruiken.
De plaatselijke kachelboer heeft wel buizen die speciaal voor openhaarden zijn en mijn oom (de timmerman voor de buitenkeuken)
denkt dat ik dat echt nodig ga hebben vanwege de temperatuur van de rook, maar ik denk dat 't lang niet zo heet zal worden.
Zou ik gewoon met simpele enkelwandige buizen kunnen werken?
Hopelijk heeft iemand hier er ervaring mee.
Wouter