BasBQ
Beef en Steak

Rollade, ribs en Reina's rub

 
 

150degrees

Pitmaster
Berichten
733
Gisteren dus m'n UDS in gebruik genomen door een rollade te bereiden. Lekker L&S, helaas net iets te lang er op gelegen om lekker mals te zijn. Kerntemp. Was nu doorgeschoten naar zo'n 80*C. Die mag er de volgende keer dus iets minder lang op, of toch maar een Maverick aanschaffen voor het algemene gemak.
Dan de ribbels die dochterlief had meegenomen. Ze belde 's morgens vroeg al met de vraag wat wij gingen eten, want zij had spareribs van de slager gehaald. Dan is de keus niet zo moeilijk als je nog een OTP57 over hebt.
Omdat mijn vrouw niet tegen sommige rubs kan deze maar zelf gemaakt. We noemen het dan ook "Reina's Rub".
Komt 'ie:
1EL zout
1EL suiker (bruine of rietsuiker)
1EL knoflookpoeder
1EL mosterdpoeder
1EL kardemonpoeder
1EL uienpoeder
1EL char siu poeder
1/2 EL komijnpoeder (djintan)
1/2EL gemberpoeder
1TL chilipoeder

de kruiden (zonder de gember en char siu)


Ribs in de rub




Lekker met gebakken krieltjes en Domi's coleslaw



Alles is schoon op gegaan. En met ijs na is dit een geslaagde maaltijd te noemen.





 
Oh ja, de ribs zijn afgelakt met een glaze van
4EL BBQ saus (die nieuwe van de Remia)
2EL ketchup
2EL ketjap manis
2EL acacia honing
1EL maple syrup
1EL bruine suiker
Dit alles even aan de kook gebracht tot de suiker is opgelost en toen nog even een paar minuutjes door laten pruttelen zodat het wat meer inkookt en de saus wat dikker wordt. Erg lekker, en het zorgt voor dat lekkere "sticky fingers" gevoel :)
 
Dit MOET gesmaakt hebben!!!!
 
Dat heeft het zeker. Buikje stond lekker rond :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan