BasBQ
Beef en Steak

Rollade: Porchetta di Gennaro Contaldo

 
 
 
 
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
Berichten
5.047
DSC_1164.JPG


- 1,8 - 2 kg Buikspek zonder zwoerd (vlinderen)
- 3 verse takjes Rozemarijn (blaadjes fijn gehakt = ruim 1 el.)
- 1 tl. Verse tijm fijngehakt
- 1/2 - 1 tl. Venkelzaad (of enkele stengels wilde venkel )
- Zout (totaal +/- 1 el.)
- Zwarte Peper uit de molen
- 1 - 2 el. Grof gehakte pistache nootjes of hele geroosterde pijnboompitten
- 2 el. Rozijnen
- Citroensap van 1 citroen
- 1 tl. Citroen zest (= ongeveer van 1/2 - 1 hele citroen)
- 1 Ui, ( gesnipperd en licht gefruit)
- Broodkruim van 1/4 witbrood = 4 a 5 sneetjes
- 2 tenen knoflook
- 200 gr. Mortadella plakjes
- 1 borrelglas Vin Santo of Eiswein (Dessertwijn)

115 gr. C 8 uur, of kern temp p/m 80 gr.C

Buikspek vlinderen en met de speklaag naar beneden kruiden met zout peper, Rozemarijn en Tijm. 1/2 borrelglas Dessertwijn (Vin Santo/Eiswein) toevoegen en insmeren klap de gevlinderde delen terug en ga verder met de overige ingrediënten.
Fruit de Ui in een koeken pan en voeg op het eind de knoflook toe en laat even meefruiten.
Ontdoe het brood eventueel van de korst en maal het in een keukenmachine tot kruim.
Snij de helft van de Mortadella in stukjes en voeg dit samen met venkelzaad, Rozijnen, Citroensap, Citroen zest, gefruite Ui/knoflook, Pistachenootjes toe aan het broodkruim en meng het geheel goed door.
Sla het buikspek open en verdeel het broodkruimmengsel over het buikspek.
Leg hier bovenop de andere helft van de plakjes Mortadella, en sla de gevlinderde gedeeltes van het buikspek weer dicht.
Rol het buikspek op tot een rollade en bind hem dicht met slagerstouw.
Kruid de rollade met zout en peper en het overgebleven 1/2 borrelglas Dessertwijn.
Maak de BBQ klaar voor indirect 115 gr. C en leg de rollade voor 8 uur op de BBQ of tot de kern ongeveer 80 gr. C heeft bereikt.

Laat de rollade even rusten in Aluminiumfolie alvorens hem aan te snijden.

DSC_1148.JPG
DSC_1150.JPG

DSC_1152.JPG
DSC_1153.JPG
DSC_1154.JPG
DSC_1155.JPG
DSC_1156.JPG
DSC_1157.JPG
DSC_1158.JPG
DSC_1159.JPG
DSC_1160.JPG
DSC_1166.JPG
 
lekker hoor, ga je los met je recepten?  :)
 
Ik wil "mijn" recepten graag met anderen ergens delen.
 
Lijkt mij leuk en lekkerrrrr
en het ziet er prachtig uit
bedankt voor het delen
 
In het originele recept gebruikt men pijnboom pitten maar omdat ik allergisch ben voor deze pitten hebben wij ervoor gekozen om pistachenootjes te gebruiken  ;)

Deze rollade eet je niet zomaar met z'n tweetje op dus wij laten hem afkoelen en snijden de rest van de rollade in plakken, de plakken/schijven verpakken we per 4 en gaan zo de vriezer in.

Tip van Jet,
In plaats van rookworst bij de zuurkoolstamppot een keertje een porchetta schijf erbij. Wij warmen de porchetta schijf niet meer op en eten deze gewoon op kamertemperatuur.
 
Lijkt mij erg lekker!! mooie pic's ook!!
 
Dat is een hele mooie porchetta, ook zeer mooi opgebonden
 
Ik zeg: wow...
 
Ik vind het een mooi recept wat me ook erg lekker lijkt.
Ik zie dat je  intussen ook nog een nieuwe Q hebt aangeschaft. Hele verstandige keuze ;)
 
Mooi gerecht! Bedankt voor het delen.
 
Bedankt voor het delen.
Ik heb hem ook al eens gemaakt, lekker hoor.

umugenep.jpg

 
Terug
Bovenaan Onderaan