- Berichten
- 1.588
Ik rook al enkele jaren regelmatig zelf gevangen forellen.
Soms heb ik een mooi stevig vel wat er makkelijk afkomt.
Soms heb ik dat helemaal niet gaat het vel met kleine stukjes van de vis.
Dat geeft een onaangenaam gepruts tijdens het eten.
Ik steek de forel altijd in de vriezer.
Dan bij gebruik 24u ontdooien in frigo.
Dan ongeveer 18u in een pekel in frigo.
Mijn pekel is altijd met zout peperbollen wit en zwart en steranijs, die mix doe ik fijn met stamper in kookpot. Dan wat water erbij en alles oplossen op een laag vuurtje.
Als het zout opgelost is doe ik er koud water bij en dan over de forellen bin een afsluitbare doos.
Dan de 18u terug in de frigo.
Dag erna dan spoel ik de vissen af en zet ze in metalen klemmen.
Dan drogen in een defecte koelkast tegen vliegen
.
Dan de Barbecook smoker aansteken.
Houtskool, rookhout kers en appel.
Ik hang de forel rond de 50 graden in de roker, dan mag de temp rustig oplopen tot 90 graden. 5 kwartier later is de forel meestal klaar.
Waarom soms wel en soms niet een stevig vel??????
Iemand een idee?
Soms heb ik een mooi stevig vel wat er makkelijk afkomt.
Soms heb ik dat helemaal niet gaat het vel met kleine stukjes van de vis.
Dat geeft een onaangenaam gepruts tijdens het eten.
Ik steek de forel altijd in de vriezer.
Dan bij gebruik 24u ontdooien in frigo.
Dan ongeveer 18u in een pekel in frigo.
Mijn pekel is altijd met zout peperbollen wit en zwart en steranijs, die mix doe ik fijn met stamper in kookpot. Dan wat water erbij en alles oplossen op een laag vuurtje.
Als het zout opgelost is doe ik er koud water bij en dan over de forellen bin een afsluitbare doos.
Dan de 18u terug in de frigo.
Dag erna dan spoel ik de vissen af en zet ze in metalen klemmen.
Dan drogen in een defecte koelkast tegen vliegen

Dan de Barbecook smoker aansteken.
Houtskool, rookhout kers en appel.
Ik hang de forel rond de 50 graden in de roker, dan mag de temp rustig oplopen tot 90 graden. 5 kwartier later is de forel meestal klaar.
Waarom soms wel en soms niet een stevig vel??????
Iemand een idee?