Afgelopen oud en nieuw had ik besloten om roasted beer duck te maken.
Eentje in de oven, eentje op de Weber. Die op de Weber ging niet helemaal zoals gewenst, dus die vereiste een herhaling.
Zeker omdat die uit de oven ontzettend lekker van smaak was. Dus afgelopen weekend opnieuw geprobeerd. Dit keer met succes.
De eenden moet je eerst lekker pekelen in een pekel van bier, veel kruiden en water.
De dag erna - de koelkast ruikt al verrukkelijk - dan kunnen ze lekker op de BBQ.
Ze moeten een uur of 3 op een temperatuur van 150 graden. Waar ik met oud en nieuw nogal wat problemen had de temperatuur constant te houden, was dat dit keer prima gelukt! Met als eindresultaat een tweetal heerlijke eenden.
Eentje in de oven, eentje op de Weber. Die op de Weber ging niet helemaal zoals gewenst, dus die vereiste een herhaling.
Zeker omdat die uit de oven ontzettend lekker van smaak was. Dus afgelopen weekend opnieuw geprobeerd. Dit keer met succes.
De eenden moet je eerst lekker pekelen in een pekel van bier, veel kruiden en water.
De dag erna - de koelkast ruikt al verrukkelijk - dan kunnen ze lekker op de BBQ.
Ze moeten een uur of 3 op een temperatuur van 150 graden. Waar ik met oud en nieuw nogal wat problemen had de temperatuur constant te houden, was dat dit keer prima gelukt! Met als eindresultaat een tweetal heerlijke eenden.

