- Berichten
- 2.026
De afgelopen twee weken ben ik in Amerika geweest. Ik verbleef bij mijn zwager en schoonzus in charleston, south Carolina. Ik had een aantal dingen op het programma staan: BBQ met m'n zwager, eten bij een BBQ restaurant, rubs en sauzen meenemen en een bezoek aan BigGreenEgg en Primo grills in Atlanta.
Deze saus kwam ik tegen bij de walmart en lijkt me iets voor cola brined chicken
Na aankomst op zaterdag met kippendijen van de gasgrill stond Pulled pork op zondag op het programma. In south Carolina zeggen ze overigens geen Pulled pork, maar "barbecue", wat bij ons de naam van het apparaat is (en inmiddels zelfs verbasterd tot werkwoord) is daar dus de naam van het product. Dit komt ook aan bod in de BBQ song, te vinden op YouTube.
Een fijne, brinkmann lookalike, niet te regelen smoker. Dit soort smokers ben ik veelvuldig tegengekomen in achtertuinen.
Boston butt in twee?n zodat het sneller klaar is... Gekke jongens die Amerikanen
Het eindresultaat, voorzien van stickyfingers Carolina mustardsauce.
Dinsdag ben ik naar Atlanta gereden, een kleine vijf uur in de auto vanuit south Carolina.
De buitenzijde
Binnenkomst in eggheaven!!!
Ik werd allerhartelijkst ontvangen en kreeg een uitgebreide rondleiding, waarvan ik helaas geen foto's mocht maken
ik kreeg ook alle product innovaties te zien en ik moet zeggen er komen een hoop leuke "verbeteringen" aan. Erg leuk om te zien dat ze zich continue verbeteren.
Ook deze beauty, onlangs in het nieuws, mocht ik in het echt bewonderen.
Dit wordt m'n nieuwe Q denk ik
Na een hele volle goodiebag stapte ik in de auto om een kleine tien minuten te rijden naar Primo.
Ik heb een rondleiding gekregen door de hele fabriek en gezien hoe de primo's van poeder en water tot een volledige barbecue werd vervaardigd. Heel gaaf om te zien, helaas wederom geen foto's hiervan.
Wat wel op de foto mocht was de showroom. Hier ook weer een aantal product innovaties
Grootste verrassing: de primo oval large!!! Wat een mooi apparaat!!! Verschilt subtiel van de extra large.
Ook komen er nu Jack Daniels editie primo's en zijn er voor de zijtafels van de metalen cart ook kunststof zijpanelen, met en zonder Jack Daniels opdruk.
Hele leuke ervaring dit bezoek en een echte verdieping voor mij als dealer
Op de heenweg had ik een BBQ tent gezien dus vol goede moed op de terug weg naar die tent.
Ik nam Pulled pork en ribs, met baked beans en coleslaw.
Oordeel: suf, vlak en teleurstellend. Malsheid was ook ok, maar smaak ontbrak.
Ik had mijn zwager een lifestyle Biggreenegg gegeven en hij vond het recept van de pizza wel interessant. Bij gebrek aan een Biggreenegg is de pizza op de gasser gemaakt.
Wat een heerlijke pizza! Zonder dollen een van de lekkerste pizza's die ik ooit op heb! Echt een aanrader.
In de supermarkt kwam ik nog wat inspiratie tegen voor mijn nieuwe nickname op dit forum
Het volgende op het programma waren de ribs. Heerlijk dat je ze al St. Louis style kunt kopen in de supermarkt. Ik heb ze gerubt met jacks old south rub.
Ik heb m'n zwager kennis laten maken met de 3-2-1 methode. Iets wat perfect was voor deze dikke ribben
De ribs vervolgens afgelakt met blueshog die ik via internet besteld had.
Heerlijk!!!
Deze saus kwam ik tegen bij de walmart en lijkt me iets voor cola brined chicken

Na aankomst op zaterdag met kippendijen van de gasgrill stond Pulled pork op zondag op het programma. In south Carolina zeggen ze overigens geen Pulled pork, maar "barbecue", wat bij ons de naam van het apparaat is (en inmiddels zelfs verbasterd tot werkwoord) is daar dus de naam van het product. Dit komt ook aan bod in de BBQ song, te vinden op YouTube.
Een fijne, brinkmann lookalike, niet te regelen smoker. Dit soort smokers ben ik veelvuldig tegengekomen in achtertuinen.

Boston butt in twee?n zodat het sneller klaar is... Gekke jongens die Amerikanen

Het eindresultaat, voorzien van stickyfingers Carolina mustardsauce.

Dinsdag ben ik naar Atlanta gereden, een kleine vijf uur in de auto vanuit south Carolina.
De buitenzijde



Binnenkomst in eggheaven!!!






Ik werd allerhartelijkst ontvangen en kreeg een uitgebreide rondleiding, waarvan ik helaas geen foto's mocht maken

Ook deze beauty, onlangs in het nieuws, mocht ik in het echt bewonderen.

Dit wordt m'n nieuwe Q denk ik

Na een hele volle goodiebag stapte ik in de auto om een kleine tien minuten te rijden naar Primo.



Ik heb een rondleiding gekregen door de hele fabriek en gezien hoe de primo's van poeder en water tot een volledige barbecue werd vervaardigd. Heel gaaf om te zien, helaas wederom geen foto's hiervan.
Wat wel op de foto mocht was de showroom. Hier ook weer een aantal product innovaties


Grootste verrassing: de primo oval large!!! Wat een mooi apparaat!!! Verschilt subtiel van de extra large.


Ook komen er nu Jack Daniels editie primo's en zijn er voor de zijtafels van de metalen cart ook kunststof zijpanelen, met en zonder Jack Daniels opdruk.

Hele leuke ervaring dit bezoek en een echte verdieping voor mij als dealer

Op de heenweg had ik een BBQ tent gezien dus vol goede moed op de terug weg naar die tent.

Ik nam Pulled pork en ribs, met baked beans en coleslaw.


Oordeel: suf, vlak en teleurstellend. Malsheid was ook ok, maar smaak ontbrak.
Ik had mijn zwager een lifestyle Biggreenegg gegeven en hij vond het recept van de pizza wel interessant. Bij gebrek aan een Biggreenegg is de pizza op de gasser gemaakt.




Wat een heerlijke pizza! Zonder dollen een van de lekkerste pizza's die ik ooit op heb! Echt een aanrader.
In de supermarkt kwam ik nog wat inspiratie tegen voor mijn nieuwe nickname op dit forum


Het volgende op het programma waren de ribs. Heerlijk dat je ze al St. Louis style kunt kopen in de supermarkt. Ik heb ze gerubt met jacks old south rub.

Ik heb m'n zwager kennis laten maken met de 3-2-1 methode. Iets wat perfect was voor deze dikke ribben


De ribs vervolgens afgelakt met blueshog die ik via internet besteld had.

Heerlijk!!!