BasBQ
Beef en Steak

Roadkill chicken

 
 

Alex1975

Pitmaster
Berichten
660
Nadat ik deze polderhoen dat gevlinderd heb ik het borstvel open getrokken tot en met de poten en de binnenkant voorzien van een rub het vel terug gedaan en een liter kokend water over de kip gedaan zodat de huid weer strak zat de shiracha als binder gebruikt de peri peri rub gemixt met cheeky chicken en de rest gerubt de smoker op 160 graden en om de 15 minuten gekeerd voor 4 keer en daarna heerlijk gesmuld ps kern 72 graden in de filet en 75 in de drumsticks
20220721_134642.jpg
20220721_173710.jpg
20220721_180448.jpg
20220721_182813.jpg
 
Dat ziet er uit als een smakelijk kippetje!
 
Top !!
Vel terug en liter kokend water dat moet ik nog uitzoeken....
Door het vel op te trekken en daar kruiden te stoppen dan het vel terug te trekken in zijn oorspronkelijke vorm en er dan kokend water over te gooien dan trekt het vel weer strak en blijven de sappen op zijn plek waardoor je een sappig eindresultaat overhoud
 
Dat zijn nog eens handige tips ziet eruit als een heerlijk kippetje
 
Mooi gedaan!
Dat trucje met het kokende water ga ik ook proberen.
 
Lekker chickie! Truc met kokend water onthouden.
 
Bedankt voor je kip.Ziet er erg lekker uit.De truc met het hete water kende ik nog niet, zal deze eens gaan toepassen!
 
Gelukkig is de kip vrijwel ongeschonden van het ongeluk gekomen 😉
 
Terug
Bovenaan Onderaan