BasBQ
Beef en Steak

Roadkill chicken

 
 

Caspar

Kooltjesharker
Berichten
209
Vorige week las ik een artikel over het pekelen van kip. Nooit gedaan, maar leek me  een lekker vooruitzicht.
Dus gisteravond een pekel gemaakt van 3ltr water grof zout, suiker, citroen, peperkorrels en knoflook.

Het startte bizar. De knoflook werd blauwgroen onder invloed van de citroen. Maar verder ging het goed.

Na zes uur de kip uit de pekel gehaald, de rug eruit gesneden en n een droge rub gezet.

Hij ligt op de Q, in de oven garen de aardappelwedges met olijfolie en rozemarijn.

Dadelijk een salade maken en het gezin eet weer fatsoenlijk

98d4850d2a29eb44162407534163a5f7.jpg


2827d748a8135bd0d59470e9aad13354.jpg


4857f0fb759876a350559df4087cb0fd.jpg


69558c22bfc7a2166667d9ae40458d76.jpg


b4ca87a10c52b49a6759956839ee7522.jpg
 
Lekker! Geniet ervan.
 
Lekker hoor. Hoe vond je het kipje smaken?
 
Beduidend malser, maar mijn rub had iets minder zout gemogen. Verder heeft het gezin heerlijk gegeten.
 
Lekker hoor! Wij hebben na een zalm gepekeld te hebben daarna dezelfe pekel gebruikt om 2 kippen te pekelen. Was ook erg geslaagd.
Doen jullie dat ook wel, de pekel meerdere keren gebruiken?

Sent from my BV7000 Pro using Tapatalk

 
Mooi gedaan!
 
Terug
Bovenaan Onderaan