BasBQ
Beef en Steak

Rinderschnitzelfleisch

FransieV

Tondelzoeker
Berichten
2
Op vakantie in Oostenrijk kwam ik dit stukje rundvlees tegen. Het is me duidelijk dat dit bedoeld is om schnitzels van te snijden, maar daar heb ik niet zoveel zin in. Hoe kom ik erachter welk stuk vlees dit is? Hopelijk ziten er ook slagers op dit forum.

Heb tijd genoeg op vakantie, dus wil dit het liefst low&slow bereiden. Kan iemand dit stuk vlees indentificeren op basis van de foto’s of de omschrijving en een bereidingsmethode aanbevelen?

759848AE-13FF-401B-8153-7244BB3EFC71.jpeg


0D743063-F860-46D6-B407-289D1AF15398.jpeg
 
Schnitzels snijden ze uit de bovenbil, dus je kan dit als fricandeau bereiden.
Je zou het kunnen vlinderen en een rollade mee kunnen maken of in zijn geheel met knoflook en rozemarijn. Maar er zijn vele mogelijkheden met dit stuk vlees.
 
Ik zou hem uit de verpakking moeten zien
Dan kan ik waarschijnlijk antwoord geven
 
Volgens mij is dat een stuk van de gans net achter de vleugels, hier zit de rinderschnitzel,
(Rinder als in; hier, daar, ginder en rinder)

Je zou er een soort ribfingers van kunnen snijden, rinderfingers.
Even lekker in de rub en langzaam met wat kersenhout richting de 50 graden.

…………
Nee sorry, laat maar.
Ik heb geen idee en ben ook toe aan vakantie.
 
Terug
Bovenaan Onderaan