BasBQ
Beef en Steak

Ribs

 
 

Gerjan

Tondelzoeker
Berichten
19
Eigenlijk wilde ik morgen de Q aansteken omdat vrienden komen, alleen komt dat plantechnisch niet uit. Neemt niet weg dat ik zin in ribs had en vanavond op bezoek ga, een leuk kadootje om mee te nemen dacht ik.

Gisteravond nog even snel wat twee stukken gehaald.



Erg mooi vlees hoefde het ook nauwelijks bij te werken.

Heb ze vervolgens ruim in de rub gezet en toen was het de hoogste tijd om ze te laten rusten.



Ze liggen op de Q volgens de 3 2 1 methode. Gezien de dikte van het vlees hou ik 2,5 - 1,5 - 0,75 uur aan.



Het vlees ligt net ingepakt weer op de Q. Ondertussen heb ik er ook wat hamburgers opgelegd. Deze gaan mooi mee op 110 graden, die gaan eraf als ze rond de 70 graden qua kern zitten.



<offtopic>:

De hamburger was L&S-only. Achteraf wat droog, misschien omdat het toch beter is ze even te grillen voordat je L&S verder gaat.

De pics:



Na ongeveer 50 mins ging de kaas erop, de temperatuur zat toen rond de 69 graden



Het eindresultaat:



</offtopic> 
 
Hmmmm, leuk kadotje :D
 
Die ribben zien er mooi uit, heb net gegeten maar.... ik lust nog wel wat
 
Die ribben zien er mooi sappig en mals uit  :)
 
Zien er goed uit die ribs.
 
Ja hoor!! schuif maar door!!
 
Mooie ribben! Ziet er goed uit.....
 
Terug
Bovenaan Onderaan