BasBQ
Beef en Steak

Ribs!

Gortelaar

Tondelzoeker
Berichten
23
Afgelopen weekend voor het eerst sinds lange tijd weer eens lekkere ribbetjes klaargemaakt.
Volgens de 3-2-1 methode.

Ribs 4 uur van te voren in NOSKOS Spareribs rub gezet. Daarna 3 uur laten garen op 110c om vervolgens 1,5 uur in te pakken in folie met appelsap, roomboter en basterdsuiker.

Ribben daarna een uurtje laten liggen en tussendoor afgelakt met Blues Hog original.

Nu moet ik wel zeggen dat ik deze 'standaard' manier van spareribs bereiden wel een beetje beu ben. De smaak is echt meer dan prima, maar de volgende keer toch iets meer uitdaging zoeken. Denk in de vorm van een niet allerdaagse marinade o.i.d.

821D42F2-5F8C-4078-AB1A-F5852F5FB3DC.JPG


FC48F417-E865-4D48-938D-38BB8F50324E.JPG
 
Die ribbetjes zien er meer dan smakelijk uit, daar kan je een hoop mensen blij mee maken ;)
Ik denk dat er hier wel voldoende andere marinades en kruidenrubs te vinden zijn om er een ander smaakje aan te geven.
 
Mooi gemaakt.

Helaas ontbreken de foto’s van het gerecht op de barbecue. Het draadje wordt verplaatst.
 
Ribbies zijn altijd lekker.
Zeker als ze van de Q komen.
 
Marinades, bereidingswijzes, kruiden de mogelijkheden zijn best ruim met ribs. Lekker proberen 👍
 
Terug
Bovenaan Onderaan