Goedemorgen fijne mede Q-fanaten!
Ik ben gevraagd om volgende maand ribs klaar te maken voor een vrij grote groep met mensen. Een vriend van mij organiseert zijn eigen mini-bierfestival en wil graag wat lekkere bites. Naast de ribs zal iemand anders nog broodjes pulled pork maken en zijn er diverse andere snacks. In de voorbereiding wil ik graag jullie advies vragen.
1. Hoeveel ribs?
Het lijkt er op dit moment op dat er ca 100 man het festival zullen gaan bezoeken. Zoals gezegd zijn de ribs zeker niet het enige wat er te krijgen zal zijn, maar ik kan me voorstellen dat een hoop mensen wat nemen. Hoeveel zouden jullie rekenen per persoon? Ik vind het erg lastig inschatten. Snij je ze per stuk los en deel je ze dus ook zo uit, laat je ze per 3 aan elkaar zitten, hoeveel totaal, etc. Hopelijk hebben jullie een richtlijn waar ik rekening mee kan houden.
2. Voorbereiding
Ik wil de ribs klaarmaken met de 321 methode. Deze heb ik voor huis-tuin-en keukengebruik goed in de vingers dus dat voelt vertrouwd. Het festival is op een zondag en ik had nu gedacht om de 3 en de 2 op zaterdag (en vrijdag?) te doen en dan het afgrillen en lakken op zondag op locatie te doen. Ik twijfel nog omdat je dan die zondag ook nog druk bezig zal zijn. Is het bijvoorbeeld niet beter om de 3,2 en 1 allemaal thuis te doen en ze op locatie alleen nog maar door te warmen?
Los van deze twee concrete vragen: hebben jullie nog goede tips en tricks die ik kan meenemen bij het (voor)bereiden van zo'n enorme hoeveelheid ribs? Ik ben erg benieuwd of er nog wat ervaringen zijn die jullie willen delen. Ik beschik overigens zelf over een kamado Joe - Big Joe en heb er een klein Weber kogeltje naast voor de snellere hap.
Ik kijk uit naar jullie reacties. Alvast hartelijk bedankt voor het meedenken!
Ik ben gevraagd om volgende maand ribs klaar te maken voor een vrij grote groep met mensen. Een vriend van mij organiseert zijn eigen mini-bierfestival en wil graag wat lekkere bites. Naast de ribs zal iemand anders nog broodjes pulled pork maken en zijn er diverse andere snacks. In de voorbereiding wil ik graag jullie advies vragen.
1. Hoeveel ribs?
Het lijkt er op dit moment op dat er ca 100 man het festival zullen gaan bezoeken. Zoals gezegd zijn de ribs zeker niet het enige wat er te krijgen zal zijn, maar ik kan me voorstellen dat een hoop mensen wat nemen. Hoeveel zouden jullie rekenen per persoon? Ik vind het erg lastig inschatten. Snij je ze per stuk los en deel je ze dus ook zo uit, laat je ze per 3 aan elkaar zitten, hoeveel totaal, etc. Hopelijk hebben jullie een richtlijn waar ik rekening mee kan houden.
2. Voorbereiding
Ik wil de ribs klaarmaken met de 321 methode. Deze heb ik voor huis-tuin-en keukengebruik goed in de vingers dus dat voelt vertrouwd. Het festival is op een zondag en ik had nu gedacht om de 3 en de 2 op zaterdag (en vrijdag?) te doen en dan het afgrillen en lakken op zondag op locatie te doen. Ik twijfel nog omdat je dan die zondag ook nog druk bezig zal zijn. Is het bijvoorbeeld niet beter om de 3,2 en 1 allemaal thuis te doen en ze op locatie alleen nog maar door te warmen?
Los van deze twee concrete vragen: hebben jullie nog goede tips en tricks die ik kan meenemen bij het (voor)bereiden van zo'n enorme hoeveelheid ribs? Ik ben erg benieuwd of er nog wat ervaringen zijn die jullie willen delen. Ik beschik overigens zelf over een kamado Joe - Big Joe en heb er een klein Weber kogeltje naast voor de snellere hap.
Ik kijk uit naar jullie reacties. Alvast hartelijk bedankt voor het meedenken!