- Berichten
- 732
Gisteren sinds lange tijd weer eens fatsoenlijk de bbq aangehad. Spareribs gehaald en twee dikke kippen op de markt gescoord. Dochterlief had rundergehakt voor de MOINKBALLS gehaald en bij de appie wat groente voor de cole slaw.
Om 13.30uur de bbq aangestoken en om 14.00uur lagen de ribbels er op. Cole slaw gemaakt, kruiden mengsel voor de bcc maken en de kippen lekker ingewreven. Dan vlug door om de MOINKBALLS te draaien en te rubben, en dan even rust en tijd voor een koud biertje. Ribbels na drie uur onder het deksel te hebben gezeten deze ingepakt en weer voor een uurtje of anderhalf terug. Daarna nog even insmeren met de favo bbq saus, terug voor nog een uutje en klaar is kees.
Vrienden van onze dochter haalden altijd spare ribs van de shoarma boer, maar wilden ook wel eens die van ons proberen. Hadden ze al veel over gehoord van dochterlief. Nou, dat hebben ze geweten, die zijn nu reddeloos verloren. Geen shoarmaboer ribbels meer, maar in het vervolg het echte werk.
Als afsluiter nog tarte tatin van abrikozen op de bbq gemaakt. Heerlijk warm met vanille ijs en warme abrikozen siroop met sinaasappel sest als begeleidend sausje. Helaas vergeten om te fotograferen (dus niet gedaan
)
Al met al lekker getafeld, gekletst, gedronken en gelachen.
Top avond gehad

Ready to go...


Inpakken met boter, lichtbruine basterd suiker en Maple syrup


Blue smoke, pecan snippers moeten voor het rooksmaakje en de mooie lichtrode rook ring zorgen

Aanvallen maar, MOINKBALLS waren als eerste klaar.


Ahumm, lepeltje lepeltje

Eet smakelijk!
Om 13.30uur de bbq aangestoken en om 14.00uur lagen de ribbels er op. Cole slaw gemaakt, kruiden mengsel voor de bcc maken en de kippen lekker ingewreven. Dan vlug door om de MOINKBALLS te draaien en te rubben, en dan even rust en tijd voor een koud biertje. Ribbels na drie uur onder het deksel te hebben gezeten deze ingepakt en weer voor een uurtje of anderhalf terug. Daarna nog even insmeren met de favo bbq saus, terug voor nog een uutje en klaar is kees.
Vrienden van onze dochter haalden altijd spare ribs van de shoarma boer, maar wilden ook wel eens die van ons proberen. Hadden ze al veel over gehoord van dochterlief. Nou, dat hebben ze geweten, die zijn nu reddeloos verloren. Geen shoarmaboer ribbels meer, maar in het vervolg het echte werk.
Als afsluiter nog tarte tatin van abrikozen op de bbq gemaakt. Heerlijk warm met vanille ijs en warme abrikozen siroop met sinaasappel sest als begeleidend sausje. Helaas vergeten om te fotograferen (dus niet gedaan

Al met al lekker getafeld, gekletst, gedronken en gelachen.
Top avond gehad

Ready to go...


Inpakken met boter, lichtbruine basterd suiker en Maple syrup


Blue smoke, pecan snippers moeten voor het rooksmaakje en de mooie lichtrode rook ring zorgen

Aanvallen maar, MOINKBALLS waren als eerste klaar.


Ahumm, lepeltje lepeltje

Eet smakelijk!