BasBQ
Beef en Steak

Ribs, easterwood style

 

tarkin

Sprokkelaar
Berichten
27
Omdat ik gehoord had van de easterwood methode, toch maar eens getest. Recept op Frits zijn site gevonden en gaan.

De Weber mooi opgestookt (ik moet wel nog eens een grote starter kopen, de kleine is paar nipt momenteel) naar 180 graden (dome op 200).

De Ribs 90 minuten laten garen en dan daarna afgepakt, nog een bloemkool Roosje afgegrilled en de patatjes uit de oven. Een waar feestmaal!
Volgende keer misschien een kwartiertje minder lang laten garen. Nu waren ze iets te ver FOTB (alhoewel dat ook lekker is, heb ik ook wel graag nog eentje met wat bite aan)

Helaas geen foto's van op de Q zelf, maar dan maar van het bordje


1588574112518.png

1588574133739.png

1588574147794.png
 
Mooi gemaakt. Vind het ook een fijne methode 😉
 
Mijn standaard methode al pas ik tijd en temperatuur wel iets aan, ziet er geweldig uit, jammer dat er geen BBQ foto bijzit ;)
 
Ziet er lekker uit, ik had best eens willen proeven .
Grotere starter heb je niet echt nodig, ik gebruik al jaren zo'n apparaat niet meer door gebruik te makan van de Minion methode dan heb je de temperatuur nog beter onder controle ook .
 
Lekkere ribbels prima gedaan


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
Maar 90 minuten op 180 graden? Dat is snel, ik dacht dat de Easterwood ook wel een uur of 2 a 3 duurde.
Ook maar eens proberen de volgende keer.

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan