- Berichten
- 10.082
Hoi bbq-collega's
Vandaag weer eens ribben gemaakt want dat was alweer lang geleden.
Ook maar meteen gerookte kipfilet erbij en BBQ-apple beans.
Ribben met eigen rub, eigen saus en 2,5-1,5-1
kipfilet gepekeld in een badje van 2 ltr met 125gr zout, 125gr suiker, 1 el knoflookpoeder, 1 el gekneusde peperkorrels, 1 el gedroogde oregano
BBQ-apple beans volgens recept van Noskos
De pic's:
Gisteravond de brine en de ribben voorbereid
Hierna had ik zin in een lekker slaapmutsje
Vanmorgen de filets in de brine voor 3 uurtjes
Ondertussen de beans voorbereid
Filetjes uit de brine. Afgedept en mochten nog even verder opdrogen in de koelkast
De hele kermis op de wsm. Op het onderste rooster staan de beans
Na ca 2 uurtjes tikten de filets de 68 graden aan. Die mochten uit de wsm
Een half uurtje later mochten de beans eruit. Meteen de ribs ingepakt met appelsap
En, omdat ik beloofd had er eentje te drinken om Bram te troosten vanwege zijn defecte koelkast, een heerlijk biertje opgetrokken
Belofte maakt schuld, toch?
Na 1,5 uur de ribben uitgepakt en een half uurtje terug gelegd. Toen ingesmeerd met bbq saus
Eindelijk het hele zaakje op een bord, met geroosterd brood
We hebben heerlijk gegeten.
Dank voor het kijken
Rick
Vandaag weer eens ribben gemaakt want dat was alweer lang geleden.
Ook maar meteen gerookte kipfilet erbij en BBQ-apple beans.
Ribben met eigen rub, eigen saus en 2,5-1,5-1
kipfilet gepekeld in een badje van 2 ltr met 125gr zout, 125gr suiker, 1 el knoflookpoeder, 1 el gekneusde peperkorrels, 1 el gedroogde oregano
BBQ-apple beans volgens recept van Noskos
De pic's:
Gisteravond de brine en de ribben voorbereid

Hierna had ik zin in een lekker slaapmutsje

Vanmorgen de filets in de brine voor 3 uurtjes

Ondertussen de beans voorbereid

Filetjes uit de brine. Afgedept en mochten nog even verder opdrogen in de koelkast

De hele kermis op de wsm. Op het onderste rooster staan de beans

Na ca 2 uurtjes tikten de filets de 68 graden aan. Die mochten uit de wsm

Een half uurtje later mochten de beans eruit. Meteen de ribs ingepakt met appelsap


En, omdat ik beloofd had er eentje te drinken om Bram te troosten vanwege zijn defecte koelkast, een heerlijk biertje opgetrokken
Belofte maakt schuld, toch?


Na 1,5 uur de ribben uitgepakt en een half uurtje terug gelegd. Toen ingesmeerd met bbq saus

Eindelijk het hele zaakje op een bord, met geroosterd brood

We hebben heerlijk gegeten.
Dank voor het kijken
Rick