- Berichten
- 5.624
Gisteren sinds tijden weer eens Ribs gemaakt. Mijn meisje vindt ribs normaliter namelijk niet zo bijzonder. maar vorige week vroeg ze of we het toch niet weer eens ribs moesten maken. (geen Low & Slow maar Low & Fast vandaar in dit topic High & Fast, hangt er eigenlijk een beetje tussen)
Bij de Hanos een paar mooie slabs (met ketting) gehaald.
En hier komt het Best out of two Worlds gedeelte.
De Ribs gemarineerd in de Char Siu marinade van Sander Klik Recept en bereid volgens de Easterwood methode van Frits. Klik Bereiding snel
De Char Siu marinade is zo geweldig omdat je binnen de kaders van de ingredienten wat speelruimte hebt om ze helemaal op eigen smaak aan te passen.
In ons geval 2 el light soysauce ipv 1 el., 1 tl. five spice ipv 0,5 tl. en 3 el. bruine suiker ipv. 4 el.
Voor de glaze 1el. Char siu sauce van Lee Kum Kee als extra toegevoegd.
Barbeque aangestoken en naar 130 graden C gebracht, de ribjes op het rooster gelegd en 1 uur en 45 minuten laten garen, daarna de glaze erop gestreken en 40 minuten laten liggen, toen waren ze klaar. Yangzhou fried rice erbij en een augurkje.
Beste ribs ooit, heerlijke smaak en fantastische bite/structuur, komen met wat tegenspraak toch net van het botje af.
Zelfs mijn meisje zei: "Op deze manier wil ik wel vaker ribs eten" en dat wil heel wat zeggen
Leg ze op een bedje van peterselie of sla in een styrofoam box en schotel ze me voor tijdens een wedstrijd en je krijgt gewoon 3x een 9
Bij de Hanos een paar mooie slabs (met ketting) gehaald.
En hier komt het Best out of two Worlds gedeelte.
De Ribs gemarineerd in de Char Siu marinade van Sander Klik Recept en bereid volgens de Easterwood methode van Frits. Klik Bereiding snel
De Char Siu marinade is zo geweldig omdat je binnen de kaders van de ingredienten wat speelruimte hebt om ze helemaal op eigen smaak aan te passen.
In ons geval 2 el light soysauce ipv 1 el., 1 tl. five spice ipv 0,5 tl. en 3 el. bruine suiker ipv. 4 el.
Voor de glaze 1el. Char siu sauce van Lee Kum Kee als extra toegevoegd.
Barbeque aangestoken en naar 130 graden C gebracht, de ribjes op het rooster gelegd en 1 uur en 45 minuten laten garen, daarna de glaze erop gestreken en 40 minuten laten liggen, toen waren ze klaar. Yangzhou fried rice erbij en een augurkje.
Beste ribs ooit, heerlijke smaak en fantastische bite/structuur, komen met wat tegenspraak toch net van het botje af.
Zelfs mijn meisje zei: "Op deze manier wil ik wel vaker ribs eten" en dat wil heel wat zeggen
Leg ze op een bedje van peterselie of sla in een styrofoam box en schotel ze me voor tijdens een wedstrijd en je krijgt gewoon 3x een 9














