BasBQ
Beef en Steak

Ribs 3-2-1

kapteyn

Kooltjesharker
 
 
Berichten
216
Gister de Q nog even aangehad voor wat ribs. Zaterdag ontvliest en gerubt om zondag rond 11 uur de Q aan te steken en vervolgens de ribs volgens de 3-2-1 methode bereid.

Voor het eerst ribs op deze manier gemaakt en het is mij zeer goed bevallen. De recent aangeschafte Grill guru laat de temperatuur makkelijker controleren dan mijn Weber. Na 6 uur op 90-100 graden kwamen er heerlijk malse ribs van de Q met een goede bite en mooie rookring. En uiteraard de foto's.

RIBS1.jpg


RIBS2.jpg


Ribs3.jpg


Deze maak ik zeker nog een keer. Ik heb de ribs gelakt met Santa Maria smokey hickory bbq saus, appelsap, whisky, chilisaus en honing. In combinatie met de vrij pittige rub was de zoete lak een welkome aanvulling.
 

Jet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.694
Ze zien er heerlijk uit, die zullen zeker gesmaakt hebben :)
 

Hans

BBQ Junkie
 
 
 
Berichten
5.554
Gaat er altijd wel in, lekker ;)
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
19.129
Heerlijk, ik had graag even aan geschoven.
 

picosuma

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
2.689
Dat ziet er goed uit  :)
 

Veen

Stoker
 
 
 
Berichten
279
Yummie
 

Bram

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
4.964
Lekkere ribben. Een goeie manier om je nieuwe Q eens lekker vies te maken :)
 

kapteyn

Kooltjesharker
 
 
Berichten
216
Gelukkig is deze ook makkelijk weer schoon te maken @Bram :) Het rooster van mijn Weber 57 is een stuk vervelender door zijn diameter.
 
Bovenaan Onderaan