BasBQ
Beef en Steak

Ribs 3-2-1

 
 
 

Rob Reinerink

Kooltjesharker
Berichten
109
Vandaag staan spare ribs op het menu. Gisteren al in de rub gezet. 2 strengen ingesmeerd met mosterd en LetzQ porkrub. 1 streng ingesmeerd met tex mex kruiden en 1 streng ingesmeerd met een smokey barbecue rub die ik nog had liggen. De koelkast ruikt heerlijk o het moment. Rond half 1 gaat de weber one touch 47 cm aan. Wordt vervolgd.

Ontvliezen ging perfect
4493c3f79be3b971ce6f1cd7d5f3ced4.jpg

Eerst met mosterd
fb59f0fa27b38e8ed7cda412208b0144.jpg

Tex mex en smokey bbq rub
4d576d7991c2cab4a3de83a742859156.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G800F met Tapatalk

 
Goed bezig!
 
Ribs liggen er nu een goed half uur op. Temperatuur tussen 110 en 120. Wat hickory er bij op gegooid. Ruikt nog steeds top
a5558f216247abfc14618e56fb68ce92.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G800F met Tapatalk

 
Ribs zitten al meer dan een uur in de aluminium folie, met als saus appelsap, soja, olie, boter en honing. Eind saus bestaat uit simpele mississippi bbq saus met wat tabasco en wat appelsap.
1bdcbc4b2765b4fea805ab6470546eec.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G800F met Tapatalk

 
De ribben na het aluminium folie nog een half uur op de bbq gehad met bovengenoemde saus.
aaca99c955ff3fdb772e64fdee1bc8d3.jpg

Hier het resultaat.
d3bc71f69c868e7e5fb532cef3f337e9.jpg

40cf4a3216d280b4e8cd0554cb8d5bd4.jpg

Erg goed gelukt! Temperatuur bleef mooi constant. Af en toe wat kooltjes er bij gedaan als het op leek te raken. Tex mex rub was het minst. De LetzQ rub en smokey bbq rub smaakten top. Goede sessie!

Verstuurd vanaf mijn SM-G800F met Tapatalk

 
Die lust ik wel
 
Terug
Bovenaan Onderaan