Nou mensen, gisteren mijn ribfeestje gehad.
Vandeweek bij de Ikea de beroemde dekselhouder gekocht, 2x.
Vlees besteld bij Meer dan Vlees, 2x dik en 2x dun. Zo kon direct even testen welke ik volgende keer moet bestellen
Zaterdagavond de ribben even in 2e gesneden en ontvliesd. Als je eenmaal stukje hebt, gaat dit makkelijk.

Vervolgens met de basis bbq rub in gesmeerd, alleen de helft minder zout en eetlepeltje gemalen mosterdzaad.
Q aangestoken, houtsnippers in water (heel fijne snippers, vandaar). Q heet, dan snippers op briketten de dekselrekjes er op de ribs ertussen

Na anderhalf uur liken ze aardig gaar, dus even kwasten met een mengsel van huismerk BBQ saus, 3/4 flesje, 2 eetlepels ketjap, 1 eetlepel honing, 1 eetlepel rietsuiker, 1 theelepeltje sambal.
Dit mengsel warm gemaakt, even de ribbekes ingesmeerd, et voila:

En als mensen dan zeggen:'Jezus, wat lekker!' Dan voel ik me weer vereerd
Vandeweek bij de Ikea de beroemde dekselhouder gekocht, 2x.
Vlees besteld bij Meer dan Vlees, 2x dik en 2x dun. Zo kon direct even testen welke ik volgende keer moet bestellen

Zaterdagavond de ribben even in 2e gesneden en ontvliesd. Als je eenmaal stukje hebt, gaat dit makkelijk.

Vervolgens met de basis bbq rub in gesmeerd, alleen de helft minder zout en eetlepeltje gemalen mosterdzaad.
Q aangestoken, houtsnippers in water (heel fijne snippers, vandaar). Q heet, dan snippers op briketten de dekselrekjes er op de ribs ertussen


Na anderhalf uur liken ze aardig gaar, dus even kwasten met een mengsel van huismerk BBQ saus, 3/4 flesje, 2 eetlepels ketjap, 1 eetlepel honing, 1 eetlepel rietsuiker, 1 theelepeltje sambal.
Dit mengsel warm gemaakt, even de ribbekes ingesmeerd, et voila:

En als mensen dan zeggen:'Jezus, wat lekker!' Dan voel ik me weer vereerd
