BasBQ
Beef en Steak

Ribeye XL

 
 

Jowi

Kooltjesharker
Berichten
169
Afgelopen zaterdag hebben wij heerlijk gegeten van 2 kg ribeye. Zoals in het toppic http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=18035.0 beschreven, was het fout gegaan met bestellen, in plaats van beefribs kreeg ik fijne rib mee.

Ingezouten en gepeperd en indirect op 100 graden tot 44 graden, beetje pecanhoutsnippers erbij, vervolgens op 250 graden afgegrilt.

Even 15 min laten rusten en aanvallen!

Het was heerlijk, alleen wat te veel peper gebruikt (3 el was wat veel)...
dec01272f1607d39be635aee6934d5f2.jpg


Verstuurd vanaf mijn LG-H815 met Tapatalk
 
Lust ik wel :)
 
lekker hoor!
 
Mooie truuk om eens wat betere stukken te bestellen. Weet niet of mijn vrouwtje daar 2 keer in zal trappen....

Enviado desde mi SM-N9005 mediante Tapatalk

 
Lust ik!
Tip: de volgende keer pas peper erop na het grillen. door de hoge temperatuur zal de peper verbranden, wat een bittere smaak kan geven
 
Mooi stukje
 
Van de garing heb ik helaas geen foto's, ik vond hem zelf niet rood genoeg. De volgende keer gaat hij er bij 42 graden af. Klopt dat de peper een kans op verbranden heeft, ik heb er zelf geen last van gehad, maar de volgende keer peper ik hem niet meer in. Dat laat ik de gasten maar zelf doen, krijg ik de schuld niet dat het te gepeperd is ;).
 
Yum zeg

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
Terug
Bovenaan Onderaan