BasBQ
Beef en Steak

Ribeye - vraagje

chbrand

Kooltjesharker
Berichten
106
Het afgelopen jaar heb ik het één en ander geëxperimenteerd met dry-agen van Ribeye.
Onlangs had ik weer 2 mooie stukken van ongeveer 3,5kg per stuk gerijpt en op het oog zagen deze er heel mooi uit.
Alleen zit er een soort glazig achtige zeen/knars o.i.d. in welke helemaal langs de vetrand loopt en zo door de hele steak heen zit.
Dit is niet eetbaar en moet ik er helemaal uitsnijden (voor of na de bereiding).
Inmiddels wat over en weer gemaild met de leverancier, maar hier krijg ik niet erg veel begrip en alleen simpelweg te horen dat het in elke Ribeye zit en dat het smelt bij het bereiden of dat ik het anders maar weg moet snijden.
Dat is wel apart want het is de eerste keer dat ik dit meemaak.

Ik vroeg me af of meer mensen hiermee te maken hebben (gehad) en of het inderdaad normaal is.
Zie de foto hieronder.

8d1f930f13ceb7060ac4b2e5ae05d5d9.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Volgens mij is dat vrij normaal en afhankelijk van enerzijds het ras en anderzijds van welke kant van de hele ribeye deze steak gesneden is.

Verstuurd vanaf mijn moto g(8) power met Tapatalk
 
Bedankt voor je reactie.
Het klopt dat het aan de ene kant van de hele ribeye wat erger was dan aan de andere kant, maar het zat over de hele breedte.
Het ras weet ik niet, maar volgens mij is het van een melkkoe geweest.
 
Terug
Bovenaan Onderaan