- Berichten
- 688
Goedemorgen op deze zonnige Zondag,
Wat een mooie dag om een mooi verslag te presenteren van de "Ribeye" die ik gisteren heb gemaakt.
Met dank aan Dominique
Zij heeft vorige week een ribeye van een kilo gemaakt met een rub van: peper, zout, tijm, oregano, olie, knoflook en picante pimento.
Ik heb dezelfde rub gebruikt voor mijn 1750 gr Ribeye.
Ik heb als rookhout een stuk eiken gebruikt en de BBQ op het begin op 110 gr gehouden.
Ik heb wel even een stress moment gehad want ik dacht dat dit stuk wel 2,5 tot 3 uur nodig zou hebben om tot een kern van 46 gr te komen. Dus ik had het stuk er om 14:30 op liggen.
Toen ik een half uur later ging checken was de kern al 28 gr, het was toen iets na drie?n. Ik dacht dit gaat te snel. Ik heb toen de Q temp laten zakken naar 80-90 gr om tijd te trekken....
Om 16 uur gaf de vleesthermometer 46 gr aan. Ik stressen want het bezoek zou pas om 17 uur komen.
Ik wist even niet wat te doen. Ik kon me herinneren dat de slager van de Hanos zei: als je vlees eerder klaar is leg het dan in de oven op 50 gr. Het blijft dan warm maar gaart niet verder. Ik heb dat gedaan en heb de ribeye in de alufolie 2,5 uur in de oven gehad op 50 gr.
Ik was zo benieuwd wat het resultaat zou zijn en toen ik het vlees ging aansnijden werd ik zo BLIJ, want wat ik zag was zoooooo lekker mals.. En de smaak was zooooo lekker, het verlaagje was zo zacht dat je het bijna kon opslurpen.
Het bezoek vond het heerlijk en ik was zo blij en opgelucht dat het uiteindelijk toch gelukt was.
Genoeg geschreven, hieronder volgen de foto's:
Bedankt voor het kijken en bedankt iedereen voor de tips die ik gekregen heb.
PS: Dominique, JA dit stuk was heerlijk en ik denk dat wij net zo genoten hebben als dat jullie vorige week hebben gedaan. Bedankt!!
Wat een mooie dag om een mooi verslag te presenteren van de "Ribeye" die ik gisteren heb gemaakt.
Met dank aan Dominique

Zij heeft vorige week een ribeye van een kilo gemaakt met een rub van: peper, zout, tijm, oregano, olie, knoflook en picante pimento.
Ik heb dezelfde rub gebruikt voor mijn 1750 gr Ribeye.
Ik heb als rookhout een stuk eiken gebruikt en de BBQ op het begin op 110 gr gehouden.
Ik heb wel even een stress moment gehad want ik dacht dat dit stuk wel 2,5 tot 3 uur nodig zou hebben om tot een kern van 46 gr te komen. Dus ik had het stuk er om 14:30 op liggen.
Toen ik een half uur later ging checken was de kern al 28 gr, het was toen iets na drie?n. Ik dacht dit gaat te snel. Ik heb toen de Q temp laten zakken naar 80-90 gr om tijd te trekken....

Om 16 uur gaf de vleesthermometer 46 gr aan. Ik stressen want het bezoek zou pas om 17 uur komen.
Ik wist even niet wat te doen. Ik kon me herinneren dat de slager van de Hanos zei: als je vlees eerder klaar is leg het dan in de oven op 50 gr. Het blijft dan warm maar gaart niet verder. Ik heb dat gedaan en heb de ribeye in de alufolie 2,5 uur in de oven gehad op 50 gr.
Ik was zo benieuwd wat het resultaat zou zijn en toen ik het vlees ging aansnijden werd ik zo BLIJ, want wat ik zag was zoooooo lekker mals.. En de smaak was zooooo lekker, het verlaagje was zo zacht dat je het bijna kon opslurpen.
Het bezoek vond het heerlijk en ik was zo blij en opgelucht dat het uiteindelijk toch gelukt was.
Genoeg geschreven, hieronder volgen de foto's:






Bedankt voor het kijken en bedankt iedereen voor de tips die ik gekregen heb.
PS: Dominique, JA dit stuk was heerlijk en ik denk dat wij net zo genoten hebben als dat jullie vorige week hebben gedaan. Bedankt!!