- Berichten
- 187
Zaterdag stond er op de planning; terug enkele vrienden zien, mooi weer en heerlijke ribbetjes. Helaas was het mooie weer ver zoek ... Gelukkig hebben we een uitschuifbare luifel die een beetje tegen wind kan als deze niet helemaal wordt uitgerold. De voetjes werden wel nat daarentegen.
Iets na 9 in de ochtend de Q aangezet en begonnen met de eigen rub; mengeling van parpika, lookpoeder, zout, suiker, peper en cayennepeper.
De ribben (Hanos) eerst ingesmeerd met wat mosterd en dan rijkelijk voorzien van rub !
3 uurtjes op 110 graden en elk uurtje besproeid met wat appelsap. Ook wat gerookt met appelhout.
Na 3 uurtjes een uurtje in zilverpapier met wat honing en boter. Na een uurtje 2 ribben ingelakt met de gesmolten boter en honing voor de ribbetjes natuur en de overige 3 ingesmeerd met BBQ saus aangelengd met wat appelsap. Alles was heerlijk mals en naar garing hoe we het graag hebben. De mosterd was voor ons de perfecte aanvulling t.o.v. de vorige keer.
Veel complimenten, steeds leuk. Al zijn sommigen van deze vriendengroep vrij aangebrande BBQ's gewoon . Er was dus niet veel nodig...
.
Na de ribbetjes nog een BCC gemaakt met wat groentjes en wat krielaardappeltjes met rozemarijn en grof zout om het eetfestijn compleet te maken.
Iets na 9 in de ochtend de Q aangezet en begonnen met de eigen rub; mengeling van parpika, lookpoeder, zout, suiker, peper en cayennepeper.
De ribben (Hanos) eerst ingesmeerd met wat mosterd en dan rijkelijk voorzien van rub !
3 uurtjes op 110 graden en elk uurtje besproeid met wat appelsap. Ook wat gerookt met appelhout.
Na 3 uurtjes een uurtje in zilverpapier met wat honing en boter. Na een uurtje 2 ribben ingelakt met de gesmolten boter en honing voor de ribbetjes natuur en de overige 3 ingesmeerd met BBQ saus aangelengd met wat appelsap. Alles was heerlijk mals en naar garing hoe we het graag hebben. De mosterd was voor ons de perfecte aanvulling t.o.v. de vorige keer.
Veel complimenten, steeds leuk. Al zijn sommigen van deze vriendengroep vrij aangebrande BBQ's gewoon . Er was dus niet veel nodig...

Na de ribbetjes nog een BCC gemaakt met wat groentjes en wat krielaardappeltjes met rozemarijn en grof zout om het eetfestijn compleet te maken.