BasBQ
Beef en Steak

Ribbels op de eerste lente dag

 
 
 

p.buijsm

Stoker
Berichten
275
Beste mede-bbq-ers,

Denk niet gezien de drukte vandaag dat ik de enige ben die vandaag de buren aan het verblijden/verlijden ben met heerlijke bbq lucht.
Vandaag op het menu smoked babyback ribs op de 3-1-1 methode.

Ribs gisterenavond in de rub gezet en vanmiddag de Q op, wel even zoeken naar de temp gezien de primo in de zon stond en dit het wat lastiger maakte...aldoende leert men :)

PoozDNa.jpg


Ribben in het rekje en gaan met die banaan

BDSZO47.jpg


na 3 uurtjes eraf voor de ronde folie met een beetje appelsap, niet te veel dit keer wil ze wat meer bite geven

9qYfd27.jpg

Bsy9iwz.jpg


Nog een uurtje te gaan.
xq0SvEb.jpg


Tot zo en keep you on the altitude....

Pierre
 
hij gaat lekker
 
Mag ik bij je eten?  B-)
 
Even een korte update, laatste uurtje is ingegaan.

Lekker in de BBQsauce gestreken en weer terug op het rekkie.

@Lin, kom maar hoor maar denk dat het al op is voor je er bent :)

8TG3pJ7.jpg

5Ocr8Tw.jpg

6PX76Ub.jpg


Ruikt goed, denk dat er alleen 1 beren rib tussenzit....die gooien we maandag over de toonbank bij de slager :)
 
stuur die beren rib maar deze kant op pierre, ik zal hem dan wel voor je vernietigen
 
En bij deze de laatste foto van het eindresultaat.
Al met al is de 3-1-1 beter bevallen dan de 3-2-1, voor ons gaf dit een betere bite aan de rib.

Cv33Ib8.jpg


Groet,
Pierre
 
Mooie ribben hoor.

ik pak ze altijd samen in op een schaal met wat appelsap en boter.
 
Vast al op nu...
Zien er uitmuntend uit! Yam!
 
Ziet er heeeeeeeeeeeeeel erg lekker uit. Ga ik ook eens proberen. Dank voor de heerlijke foto's
 
Super ribbetjes. Heerlijk. Mooie foto's.
Hen afgelopen vrijdag weer 4 kilo ontvangen. Kan niet wachten om ze te gaan maken.
Thanx
 
Ziet er geweldig uit !

Binnenkort ook eens proberen.

Thnx
 
We zijn te laat zeker. (Alles op). Heb gelijk trek
 
3-1-1... ook maar eens proberen... hou je dan zo'n 110?C aan als Pit Temp?
 
Ribbels Hmmmmm
Deze zien er misdadig lekker uit zeg.
Staan er bij mij ook op voor komend weekend samen met een.paar vleesribben
 
Sander72 zei:
3-1-1... ook maar eens proberen... hou je dan zo'n 110?C aan als Pit Temp?

Hi Sander,

Ja, was niet helemaal gelukt gisteren maar de bedoeling was wel 110.

Groet,
Pierre
 
Ga ik proberen Pierre... ik deed al eens 3-2-1 maar vond ze toen veel te papperig. Gisteren Ribbels gedaan op de Weber (omdat ik het vilt aan het vervangen was van mijn ei) waarbij de T een stuk hoger lag. Ik heb niet gemeten hoe hoog, maar toen ging het wat te hard en had ik te weinig gekeerd waardoor de hete luchtstroom de ribbetjes wat had ingedroogd... het blijft toch verrassend hoeveel je kunt varieren met ogenschijnlijk zulke simpele dingen als ribs... fascinerend!
 
Terug
Bovenaan Onderaan