BasBQ
Beef en Steak

Ribbels met aardappel

 
 
 

Slange

Sprokkelaar
Berichten
36
Vandaag maar wat ribbels met aardappelpartjes op het ei gedaan want mijn wga had wat rust nodig......


ribbels met char siu en honing


aardappelpartjes met satekruiden van verstegen



3,5 uur op 150 graden celsius


en weer lekker gegeten
 
ik hou er ook van
 
Lust ze allebei wel  :p
 
Boldeagle +1 !
 
Da's inderdaad een lekker maaltje. Ribbels vind ik wel een beetje donker, komt dat door de char siu en de honing?
 
Die suikerrijke marinades gaan altijd hard. Met zoete ribben gaar ik meestal wat langer en lager. Goed in de gaten houden en op tijd inpakken.
Maar het zal ongetwijfeld gemaakt hebben, want ribben zijn altijd lekker!
 
150degrees zei:
Da's inderdaad een lekker maaltje. Ribbels vind ik wel een beetje donker, komt dat door de char siu en de honing?

inderdaad kleurt suiker snel donker maar omdat de ribbels eerst plat op het rooster hebben gelegen waren de randen al wat donkerder. Dit komt door de platesetter waardoor het in het midden van het rooster toch minder heet is. Toen ik nog geen platesettter had gebruikte ik een extra rooster onder de vuurring met daarop een aluminium lekbakje en de temperatuur  was daardoor gelijkmatiger in de dome.
Overigens heeft het allemaal prima gesmaakt  :)
 
richard0501 zei:
mooi, je aardappeltjes zien er zeer goed uit! waren ze ook een beetje crispy?

niet zo crispy als met gefrituurde aardappelen, ook zeker niet taai, tis gewoon een andere gewaarwording  ;)
 
Schuif maar een bordje door!!
 
Terug
Bovenaan Onderaan