- Berichten
- 6.243
Nadat de wegen van de “sous chef” en mij geschieden zijn kon ik de motivatie om m’n groene vriend te laten roken niet echt meer vinden. Nog wel na de kerst een brisket klaargemaakt omdat m’n dochter met d’r vriendje kwam.
Hiervan alleen een foto sessie geplaatst.
Maar de laatste dagen begon het toch weer te kriebelen en m’n groene vriend weer een paar keer opgestookt. Vonden de buurtjes niet erg, lag vaak meer op dan voor 1 persoon
( 2 keer ossenhaas en een keer, kant en klare, spare ribs)
Had nog wat houtskool liggen dus dat kwam mooi uit.
Ondertussen weer 3 dozen klaar staan.
Dinsdag zouden m’n dochter en d’r vriendje weer komen dus zaterdags maar op pad, werden rib fingers. Op verzoek maïskolven en knoflook erbij
Maïskolven met water en honing in de pan gedaan en laten pruttelen.
Tijd om m’n groene vriend op te warmen, fingers in de rub te zetten en de knoflook aftoppen en voorzien van olie en pezo.
Toen m’n vriend op 200 graden was de platesetter er in zodat tie terug kon koelen.
Bij 150 graden 2 blokjes kersenhout erbij, lekbak geplaatst (wat echt wel nodig was) en de fingers met de knoflook het rooster op.
Na een uurtje maar eens kijken
Ook laten proeven.
Goedgekeurd.
Daarna de maïskolven nog effe op het rooster gehad
Ook die waren goed.
Het heeft weer gesmaakt
en we zijn weer vrienden.
Net ook alsnog effe naar een boerderij winkel geweest en boodschappen gedaan.
2X bavette en entrecote’s gehaald
Gaat goed komen

(Heb net iets boven de 150 graden gezeten, vandaar hier geplaatst.
Hiervan alleen een foto sessie geplaatst.
Maar de laatste dagen begon het toch weer te kriebelen en m’n groene vriend weer een paar keer opgestookt. Vonden de buurtjes niet erg, lag vaak meer op dan voor 1 persoon

Had nog wat houtskool liggen dus dat kwam mooi uit.
Ondertussen weer 3 dozen klaar staan.
Dinsdag zouden m’n dochter en d’r vriendje weer komen dus zaterdags maar op pad, werden rib fingers. Op verzoek maïskolven en knoflook erbij
Maïskolven met water en honing in de pan gedaan en laten pruttelen.
Tijd om m’n groene vriend op te warmen, fingers in de rub te zetten en de knoflook aftoppen en voorzien van olie en pezo.
Toen m’n vriend op 200 graden was de platesetter er in zodat tie terug kon koelen.
Bij 150 graden 2 blokjes kersenhout erbij, lekbak geplaatst (wat echt wel nodig was) en de fingers met de knoflook het rooster op.
Na een uurtje maar eens kijken
Ook laten proeven.
Goedgekeurd.
Daarna de maïskolven nog effe op het rooster gehad
Ook die waren goed.
Het heeft weer gesmaakt

Net ook alsnog effe naar een boerderij winkel geweest en boodschappen gedaan.
2X bavette en entrecote’s gehaald
Gaat goed komen


(Heb net iets boven de 150 graden gezeten, vandaar hier geplaatst.
Laatst bewerkt: