Ik heb vorig weekend een heerlijke rib eye gemaakt
Bij mijn slager gevraagd naar een mooi stuk vlees (ik wist bijkans niet meer wat ik moet kiezen, dus maar aan de slager gevraagd).
Die had een prachtig stuk rib eye van Salenteins rund.
Ik heb 'm tijdig uit de koelkast gehaald op de dag van bereiding.
Daarna heb ik 'm enkel met wat zout bestrooid.
De primo had ik op circa 250 graden gezet (aan een kant maar kolen). Daarop heb ik 'm eerst aan beide kanten 2 keer 4 minuten dichtgeschroeid.
Ik had een prachtig ruitmotief op mijn vlees zitten, dus dat begon al goed! Toen hij daarmee klaar was heb ik 'm indirect doorgegaard naar 53 graden.
Uiteindelijk heeft 'ie nog zo'n 10 minuten naast de BBQ liggen nagaren onder een stuk aluminium folie.
We hebben 'm opgegeten met alleen wat (eigen gemaakte) kruidenboter en een beetje peper als toevoeging.

Bij mijn slager gevraagd naar een mooi stuk vlees (ik wist bijkans niet meer wat ik moet kiezen, dus maar aan de slager gevraagd).
Die had een prachtig stuk rib eye van Salenteins rund.
Ik heb 'm tijdig uit de koelkast gehaald op de dag van bereiding.
Daarna heb ik 'm enkel met wat zout bestrooid.
De primo had ik op circa 250 graden gezet (aan een kant maar kolen). Daarop heb ik 'm eerst aan beide kanten 2 keer 4 minuten dichtgeschroeid.
Ik had een prachtig ruitmotief op mijn vlees zitten, dus dat begon al goed! Toen hij daarmee klaar was heb ik 'm indirect doorgegaard naar 53 graden.
Uiteindelijk heeft 'ie nog zo'n 10 minuten naast de BBQ liggen nagaren onder een stuk aluminium folie.
We hebben 'm opgegeten met alleen wat (eigen gemaakte) kruidenboter en een beetje peper als toevoeging.
